MediaCat

Çin yolcusu kalmasın!

MediaCat Şubat sayısıyla Uzakdoğu’da esaslı bir yolculuğa çıkıyor.

Çin yolcusu kalmasın!

Yıla ilk merhabayı dedikten sonra zaman hızlıca aktı ve MediaCat Şubat sayısıyla raflarda yerini aldı bile. Kış mevsiminin son ayında MediaCat, okurlarını egzotik bir Çin dosyasıyla selamlıyor.

Rönesans made in PRC

Konfüçyüs’ün öğretisinde olduğu gibi daimi servete ulaşmak için üretenlerin çok, tüketenlerin az olması üzerine yoğunlaşan Çin, bu öğretinin şekillendirdiği siyasi yapısı ve kültürünün etkisiyle uzun yıllar kapalı bir toplum olarak ilerledi.

Özgür iradesiyle dünya güçler dengesinde kendisini geri planda tutan ülke, ancak özel teşebbüslerin kapısını açtığı ve dış dünyayla bağlarını güçlendirmeye başladığı 1970’lerde, bazı dengelerin değişeceğinin sinyalini vermiş oldu. Ar-Ge’ye, inovasyona ve yapay zekâya yaptığı büyük yatırımlarla hızla yol alan Çin, dünya devleri arasında basamakları birer birer çıkarak hem ekonomi hem de yaratıcılık açısından Batı’nın karşısında yeniden bir güç olarak doğdu. Çin’in hikâyesi tüm detaylarıyla MediaCat’in Şubat kapağında.

“Yaratıcılık problemli dünyaların işidir”

“2000’li yılların müzikleri ileride 80’li yılların müzikleri olarak hatırlanacak. 80’li yılların müziklerinin çoğunun 60’lı yılların müzikleri zannedildiği gibi…” diyor ve “taklit etme” sözcüğünü cesur ve anlamlı bir yolculuğa çıkarıyor İskender Paydaş. Kendisiyle yaratıcılığın izini, kavramı vakfettiği problemli dünyalarda sürüyoruz.

Büyük markalar ölüyor mu?

“Markalar Nasıl Büyür” ilk kez yayınlandığı 2011’den bu yana akademik dünyada olduğu kadar -hatta belki daha da fazla- etki etti pazarlama dünyasına. Pazarlamanın akademi kökenli dâhisi Byron Sharp’ın yönettiği Ehrenberg-Bass Institute imzalı, Warc.com’da yayınlanan yepyeni makale, kıymetli bir soru soruyor: Büyük markalar ölüyor mu? Cevap sükûnet içerse de yapılması elzem ev ödevleri de içeriyor.

“Hedefimiz gençlerin lovemark’ı olmak”

Büşra Yılmaz bundan üç yıl önce 4N1K’yı Wattpad üzerinden yayınladığında, işin bu raddeye geleceğini kimse tahmin edemezdi. Hikâye, önce sadakat ve bağlılığı hayli yüksek bir hayran kitlesi kazandı, ardından kitabı yayınlandı, sonra da filmi… Şimdi ise 4N1K, FOX ve Fabrika Yapım öncülüğünde bir gençlik platformuna dönüşüyor. Taraflara göre bu platform, 12-19 yaş aralığına, daha önce kimsenin seslenmediği şekilde seslenecek. 4N1K’nın hikâyesini tüm taraflardan sizler için dinledik.

MENA’nın kültüren kodları

Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesi genç nüfus yoğunluğuna oranla markaların cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Hükümet desteğinin eksikliği markalar için bölge yatırımlarını zorlu kılsa da WARC’un MENA bölgesi özelinde gerçekleştirdiği yarışma, MENA bölgesinde başarılı olmak isteyen markalara bölgenin kültürel kodlarına dair ipuçları sunuyor.

Bit pazarına nur yağarsa…

Online ikinci el pazarı, yeni aktörleriyle değişiyor ve potansiyelini artırıyor. Sektörün oyuncuları hem yetkinliklerini artırmak için dönüşüyor ve yapay zekâyı akılcı yollarla kullanıyorlar hem de pazarı büyütecek hamlelere imza atıyorlar. Mobil ise itici bir güç olarak kavrıyor pazarı. Belki sürprizsiz bir haber ama ikinci el alışverişseverlerin zirvesinde Milenyum Kuşağı oturuyor. Pazarın önemine dikkat çekecek sürpriz bir gelişme ise şu; Amerikalıların yalnızca 100’de 1’inin ikinci el alışveriş yapması halinde her yıl 99 katrilyon 400 milyon galon su tasarrufu yapılabilir. Ey ikinci el, dünyayı kurtarabilir misin?

Dönüşüme hazır mıyız?

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından hazırlanan 2017-2018 Küresel Rekabet Raporu’na göre 137 ülke arasında 53’üncü sırada yer alan Türkiye için küresel rekabette endüstri 4.0 bir gereklilik olarak görülüyor. Bu doğrultuda konu hakkında farkındalık çalışmaları yürütülse de araştırmalar Türkiye’nin endüstri 4.0 için önünde uzun bir yol olduğunu gösteriyor.

En büyük oyunbozan

“Sıkı çalış, eğlen, tarih yaz.” Faaliyette olduğu her işkolunun kurallarını yıkıp baştan yazan Amazon’un pek bilinmeyen mottosuyla ne denli uyumlu olduğunu görmek için online devin yakın tarihine göz atmak yeterli.

Şimdi söz Meyhanenin Sesi’nde!

İçerisinde sayısız anı, sayısız yaşanmışlık bulunduran meyhane kültürü yaklaşık 500 yıl öncesine dayanıyor. Hiç düşündünüz mü; sizin müdavimi olduğunuz, yıllardır kapısını çaldığınız meyhaneler dile gelseler, ne söylerlerdi? İşte bu sorunun cevabını Blab, Meyhanedeyiz.biz için yaptığı yeni reklam kampanyasıyla yanıtlıyor ve bizi Meyhanenin Sesi’yle tanıştırıyor.

PRİDA sektöre merhaba dedi

Başarılı iletişim çalışmalarını ve profesyonellerini ödüllendirmek üzere, İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA) tarafından Ocak ayında ilk kez gerçekleştirilen PRİDA İletişim Ödülleri, 18 dalda kazanan isimleri belirledi. Kazanan isimlerin görüşleriyle PRİDA dosyası Şubat sayısında.

Ad Age’te ne var ne yok?

Super Bowl: Nereden nereye? Şiddet, hüzün ve siyasi çatışmaların öne çıktığı bir yılın ardından Creativity 50! 2018’e dair 10 tahmin ve Z Kuşağı’na dair bilinmeyenler Ad Age’te.

P&G 30. Yıl Özel Eki

P&G’nin Türkiye’deki 30 yıllık hikâyesinde hem ürün inovasyonlarının insan yaşamında ne kadar büyük değer yaratabileceğini hem de Türkiye’nin değişim yolculuğunu bulacaksınız. 30’uncu yaşın kutlu olsun P&G Türkiye!

Kreatif Eki

Kreatif Eki’nde bu ay, yaratıcı dünyanın son gelişmelerini, gelecek trendlerini, reklam formlarındaki değişimleri ve başarısıyla göz dolduran ajansları bulacaksınız.

App Guide

Mobil uygulama ekonomisinin geleceği ne olacak? Hayatımızı kolaylaştıran mobil uygulamalar neler? CES’te en fazla konuşulan cihazlar hangileri? Hepsi Digital Age’in hazırladığı App Guide’da!

İyi okumalar…

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.