Kadınlara güç veren markalar

MediaCat’in mart sayısı Kadınlara Güç Veren Markalar kapağıyla okurlarıyla buluşuyor.

MediaCat Mart 2025

FikriMühim ile birlikte ilk kez 2022 yılında başladığımız Kadınlara Güç Veren Markalar araştırmasına, üçüncü yılında YouGov ile devam ediyoruz. Markaların toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda gösterdikleri eforun tüketicideki karşılığını anlamak ve hangi başlıkların iyileştirilmeye gerek duyduğunu tespit etmek için sorduğumuz sorulara verilen yanıtlar hâlâ gidilecek yol olduğunu gösteriyor.

Erkek sektörlerde kadın emeği

Dünya Bankası, ülkeler geneli istihdamda cinsiyet eşitliği sağlandığında, kişi başına düşen GSYİH’nin neredeyse yüzde 20 daha yüksek olacağını söylüyor. Rakamların sunduğu tabloya göre bu konuda alınması gereken yol hâlâ uzun olsa da, özellikle erkek egemen alanlarda kadın istihdamını artırmaya yönelik birbirinden değerli adımlar var. MediaCat, mart sayısında erkek egemen sektörlerde kadın emeğini yükselten projelere mercek tutuyor.

Engellerin ötesinde bir dünya hayali

Geleceğe dair soru işaretleri toplumsal kabullerin bireye biçtiği cinsiyet rolleri, eğitime ve kariyere erişimde kısıtlı olanaklar, ekonomik belirsizlikler, endişe ve kaygılarla derinleşirken Crait AI Kurucusu ve CEO’su Safiye Dinçtürk, From Your Eyes Kurucusu Zülal Tannur ve Usersdot Kurucu Ortağı ve CEO’su Şevin Ballıktaş ile bir araya gelen MediaCat, mart sayısında onların mücadele ve başarı dolu hikâyelerinden teknoloji ekosistemin bugününe, ihtiyaç ve gelişim noktalarına, kadın girişimlerinin çeşitliliğine ve büyümeye ihtiyaç olduğu alanlara dair anlamlı içgörüler çıkartıyor.

Ferrari’nin yakıtı matematik

Oxford’lu matematikçi Marcus du Sautoy, yoğun istek üzerine ikinci kez Digital Age Tech Summit’te. Etkinliğin hemen öncesinde, mart sayısı için yapay zekâ yaratıcılığını gündeme getiren ilk isimlerden biri olan Marcus du Sautoy’la matematik ve sanat arasındaki görünmez köprüleri konuştuk. Söyleşimizden detaylar, mart sayısında MediaCat’te…

Hallyu etkisinde dünya

Hallyu ya da Kore Dalgası ismindeki fenomen, Kore kültürünün müzik, gastronomi, turizm, güzellik, içerik vs. kollarıyla dünyaya yayılması anlamına geliyor. Hallyu ile ilgili harcamaların ise 2030 yılına dek (2024’te 76 milyar dolar) 143 milyar doların üzerine çıkacağı öngörüyor. Etki sarmalındakiler yalnızca tüketiciler mi? MediaCat, mart sayısında kültürel geçişkenliğin arttığı bu fenomenden nasibini alan markalara bakış atıyor.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.