11’incisi Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Brand Week Istanbul’da 8 Kasım’da başlayan oturumlar tamamlandı.
“Yeniden düşün. Yeniden yarat. Yeniden inşa et.” temasıyla üç gün boyunca dopdolu oturumlara ev sahipliği yapan Brand Week Istanbul’un son gününde öğleden sonra gerçekleşen oturumlarda öne çıkanlardan bazıları şöyleydi:
Inspiration Hall öğleden sonra oturumlarına Afgan Yönetmen ve The New School University Medya Çalışmaları Öğretim Üyesi Dr. Sahraa Karimi ile başlangıç yaptı. Karimi, zor zamanlarda hikâye anlatıcılığının toplum ve ülke açısından önemini konu alan konuşmasına Afganistan’ın başkenti Kabil’in Taliban güçlerince ele geçirildiği 15 Ağustos 2021 tarihine uzanarak başladı.
Afganistan konuşulacağı zaman ülkenin karanlık yüzünün yansıtılmaya çalışıldığını söyleyen Karimi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Afganistan’ın güzellikleri, tarihi ve kültürü var. Bütün bunları anlatacağımız bir filmle ortaya çıktıktan sonra bizi desteklemediler. Taliban’ı, intihar bombacılarını, sefaleti gösterdiler. Dayanışmadan, insanlıktan, hikâye anlatmaktan ve değişimden bahsediyoruz. Bunlar sinema ile hayata geçirilebilir. Sinema halk içinde değişim yaratabileceğimiz bir araç, kendimizle ve halkımızla iletişime geçip kimliğimizi savunacağımız en güçlü mecra. Eğer kendi kültürümüzü yansıtacak daha fazla film üretebilseydik bu kara zamanlarımızı görmezdik.”
Positive Luxury Kurucu Ortağı Diana Verde Nieto, “Sessiz ve Sürdürülebilir Lüks” konuşmasıyla Inspiration Hall sahnesini Karimi’den devraldı. Son 40 yıldır büyümesini sürdürmüş yegâne sektör olan lüks sektöründeki bu trendin devam edeceğini söyleyen Nieto, sürdürülebilirliğin markaların misyonuna yerleşik olması gerektiğini belirtti.
Sürdürülebilirlik ve kârın birbirinin zıttı olmadığını, bilakis beraber ilerleyebileceklerini ifade eden Nieto’ya göre, yeni baştan hayal etme çağında inovasyondan aldığımız güçle her birimizin toplumu değiştirme şansı var.
MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan moderatörlüğünde gerçekleşen Kültür, Medeniyet, Gelecek: Bir Zeytin Felsefesi başlıklı oturum, zeytin ve zeytinyağına dair önemli bilgiler ile Türk mutfağının hem zeytinyağına bakışı hem de dünyadaki yeri konusunda önemli bilgiler sundu.
Turk Fatih Tutak Kurucusu Şef Fatih Tutak ve Bunge Pazarlama, Ticari Pazarlama ve E-ticaret Lideri Pınar Nokay’ın konuk olduğu oturumda Nokay, Türkiye’nin zeytin ve zeytinyağı konusunda nerede olduğunu görme amacıyla dört yıl kadar önce başlattıkları projelerde zeytinin Anadolu’dan yayıldığını gördüklerini söyledi. İki ciltlik bir kitap hazırlattıklarını belirten Nokay, UNESCO ile raporlar paylaştıklarını ve bu raporların akademik çalışmalarda da kullanıldığını belirtti.
Türk zeytinyağını dünyaya tanıtmanın şefler aracılığıyla olacağını söyleyen Nokay’ı destekler mesajlar veren Tutak, İtalya ve İspanya’nın daha büyük pazar paylarına sahip olmalarına rağmen yeterince zeytin üretemediklerini, Türkiye’den aldıklarını ve Türkiye’de üretilen zeytinyağının yüksek kalitede olduğunu aktardı. Mezuniyeti sonrası ilk olarak Uzak Doğu’ya gitme, İpekyolu’nu takip etme sebebini Türk mutfağının köklerine inmek, yemeğin izini takip etmek olarak açıklayan Tutak; gastronomik restoran geleneğinin Avrupa’da olduğunu, Avrupa’nın bu bakış açısını çok eskiden beri tadım restoranlarına sahip olan Japonya’dan aldığını belirti. Dünyanın geleneği göz önünde bulundurduğunu, kültürümüze yeterince sahip çıkmadığımızı da söyleyen Tutak, katılımcılara da bir çağrıda bulundu: “Yurtdışına çıkıyorsanız, arkadaşlarınıza zeytinyağı ya da buradan bir ürünü gururla hediye edin.” Ürün kalitesinin yüksek olduğunu ve yeterince tanıtılamadığını da sözlerine eklerken, Türk mutfağının bir marka olma ihtimalinin tutucu olmaktan geçtiğinin de altını çizdi.
Le Pub Global CEO’su, Publicis Worldwide CCO’su ve Publicis Groupe İtalya CCO’su Bruno Bertelli, Brands & Trends by MediaCat Magazine UK sahnesinin öğleden sonraki konukları arasındaydı. “Kültür Sermayesini Yeniden Yaratmak” adlı sunumunda ana akımın yok oluşu ve nişin yükselişinden bahseden Bertelli, günümüzde kültürün, farklı nişlerin kesişim noktalarından doğduğunu; bilginin, yeni arayışların ve keşiflerin bugünkü değer dünyasını yarattığını söyledi.
Bertelli markaları “kültür ürünleri” olarak adlandırırken, kültür sermayesini dört ana başlıkta değerlendirdi:
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.