İnternetin karanlık yüzü raflarda

Samsung ve DDB Group Aotearoa, çocukların çevrimiçi ortamda karşılaştıkları zararlı içeriklere dikkat çekmek için çarpıcı bir kampanyaya imza attı.

Samsung, Yeni Zelenda merkezli medya merkezi DDB Group Aotearoa, çocuklar için dijital güvenlik uygulaması Safe Surfer ve Auckland Normal Ortaokulu, çocukların çevrimiçi ortamda karşılaştığı zararlı içerikleri gözler önüne seren çarpıcı bir kampanyaya imza attı: “Dünyanın En Kötü Çocuk Kütüphanesi”.

DDB Aotearoa çatısı altındaki Track + Tribal, Mango ve DDB ekiplerinin yaratıcı güçlerini birleştirdiği kampanya kapsamında, Auckland Normal Ortaokulu’nun kütüphanesindeki masum ve alışılmış çocuk kitaplarının yerini, çocukların çevrimiçi ortamda maruz kaldığı zararlı içerikleri temsil eden kitaplar aldı. Her biri, çocukların internette karşılaştığı tehlikeli içeriklere dayanan bu kitaplar, çok sayıda küresel kaynaktan elde edilen veriler ışığında hazırlandı. Kullanılan özel veri seti; mahkeme ve polis belgeleri, akademik araştırmalar, hükümet ve kurum raporları ile haber kaynaklarından oluşturuldu.

Toplamda binden fazla bulunan kitaplarda yer alan konular arasında toksik erkeklik, nefret söylemi, kendine zarar verme ve hayvanlara yönelik zulüm gibi başlıklar yer aldı. Kitap isimleri arasında, “Kendine Zarar Vermenin 100 Yolu”, “Hayvanları Öldürmenin Acımasız Yolları” gibi örnekler dikkat çekti.

DDB Aotearoa’nın Grup Kreatif Direktörü Matty Burton, bu çarpıcı kütüphanenin görsel ve duygusal etkisinin, ebeveynleri çocuklarının çevrimiçi dünyada karşılaşabileceği tehlikeler hakkında bilinçlendirmede güçlü bir araç olduğunu vurguladı:

“Ebeveynler, çocuklarının çevrimiçi ortamda gördüğü en kötü şeyleri asla bilemeyecek. Çünkü çocuklar bunu onlara asla söylemeyecek. Bu yüzden, maruz kalınan zararlı içeriklerin boyutunu etkili bir şekilde gösterecek bir yöntem bulmamız gerekiyordu. Bu içerikleri, çocukların günlük hayatlarında sıkça vakit geçirdiği okul ortamına taşımak, mesajımızı çok daha etkili hâle getirdi ve içeriğin ne kadar sarsıcı olduğunu gözler önüne serdi.”

Yalnızca 18 yaş üstüne açık olan kütüphane, 5-6 Nisan tarihlerinde halka açıldı. Tüm seanslar tamamen dolarken, ebeveynler, öğretmenler ve hükümet yetkilileri çocukların karşı karşıya olduğu dijital tehditleri ilk elden gözlemleme fırsatı buldu. Ziyaretçilere, çocukları dijital zararlardan korumaya yönelik araç ve kaynaklara da erişim imkânı sunuldu.

Samsung adına konuşan Shannon Watts, ebeveynlerin çocuklarının çevrimiçi güvenliğini sağlama konusunda güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti:

“Safe Surfer ile işbirliği içerisinde Dünyanın En Kötü Çocuk Kütüphanesi’ni hayata geçirmekten ve ebeveynleri, çocuklarını hangi gerçek tehditlere karşı korumaları gerektiği konusunda bilgilendirmekten gurur duyuyoruz. Günümüzde mobil cihazlar çocuklarla bağlantıda kalmanın vazgeçilmez bir aracı haline geldi. Ancak sınırsız internet erişiminin riskleri konusunda ebeveynlerin bilinçli olması çok önemli; özellikle de çocuklar, maruz kaldıkları içeriklerin bağlamını tam olarak anlayamayacak yaşlardaysa.”

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.