Hummel Katar’da görünmek istemiyor

Danimarka Milli Futbol Takımı ve Hummel, bu Dünya Kupası’nda ev sahibi Katar’ı formalarıyla protesto edecek.

Hummel Katar’da görünmek istemiyor

Danimarka Milli Futbol Takımı ve forma sponsoru Hummel, bu kış FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Katar’ın insan hakları siciline ve turnuva hazırlıkları kapsamında stadyum inşaatlarında göçmen işçilerin hayatını kaybetmesine tepkisini formalarla gösterecek.

Hummel ve Danimarka Futbol Federasyonu ortaklığıyla tasarlanan formalarda federasyon ve marka logoları soluk olarak yer alacak.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

hummel Sport (@hummelsport)’in paylaştığı bir gönderi

Protesto, kırmızı ve beyaz formanın yanı sıra yas anlamı taşıyan simsiyah formayla da pekiştirilecek.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

hummel Sport (@hummelsport)’in paylaştığı bir gönderi

Markanın yeni forma paylaşımında, “Danimarka Futbol Milli Takımı’nın yeni formalarıyla çifte mesaj vermek istedik. Danimarka’nın en büyük futbol başarısı olan EURO 92 şampiyonluğundan esinlenmelerinin yanı sıra Katar ve insan hakları siciline karşı bir protesto anlamına da geliyor. Bu sebeptendir ki Danimarka’nın yeni Dünya Kupası formalarında logomuz ve ikonik şeritler de dahil olmak üzere tüm detayları soldurduk. Binlerce insanın yaşamına mal olan bir turnuvada görünür olmak istemiyoruz. Danimarka milli takımına her anlamda desteğiz ancak ev sahibi ülke olarak Katar için aynısı mümkün değil. Sporun insanları bir araya getirmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu gerçekleşmediğinde sesimizi çıkarmak istedik” açıklamasına yer verdi.

Dünya Kupası’na Katar’ın ev sahipliği yapacak olması uzun süredir tartışılıyor. The Guardian’a göre, Katar’ın ev sahipliğine hak kazandığı 2010 yılından 2020’ye kadar Katar’da 6 bin 500 göçmen işçi hayatını kaybetti. FIFA ise stadyum inşaatlarında 37 göçmen işçinin öldüğünü savunuyor.

Birkaç ay önce İsveç menşeli haber platformu Blankspot ve Forza Football platformu FIFA Dünya Kupası hazırlıklarında hayatını kaybeden ya da yaralanan göçmen işçileri, işçilerin öykülerinin yer aldığı “Katar Kartları” ile gündeme taşımıştı.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.