MediaCat

Google’dan resmi açıklama

Google, bugün yaptığı resmi açıklamada, internet kullanıcılarının bıraktığı izleri 18 ay saklayacağını açıkladı.

Google’dan resmi açıklama

Google, bugün yaptığı resmi açıklamada, internet kullanıcılarının bıraktığı izleri 18 ay saklayacağını açıkladı.

İnsan hakları derneklerince mahremiyeti ihlal etmekle suçlanan Google, hal-i hazırda internet kullanıcılarının İP adreslerine bağlı bütün arama izlerini depoluyor. Şirket bugün yaptığı resmi açıklamada, kullanıcıların bu izlerini (İP numaraları ve adreslerini) 18 ay sonunda sileceğini bildirdi.

İnternetin 1 numaralı arama motoruna sahip şirket, bu kararın “Article 29 Working Party” adlı insan hakları örgütüyle yapılan müzakereler sonunda alındığını belirtti. Şirket, internetteki verilerin muhafazası konusunda ilk kez kural yayınlanmış olduğunu vurguladı. Google, AB’nin geçenlerde kabul ettiği talimat gereğince Avrupa ülkelerinde dijital verilerin 6 ila 24 ay muhafaza edilebilmesi için yasa çıkarılması zorunluluğunun getirildiğini, ABD’de de benzer yasa için hazırlık yapıldığını hatırlattı. Şirketin bu kararı, sadece arama motorundaki izleri ilgilendiriyor. Karar, Google Mail gibi diğer hizmetleri kapsamıyor.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.