Getir, TEV işbirliğiyle 2022 yılında hayata geçirdiği ‘Teknolojide Kız Öğrencilere Destek Burs Fonu’ ile mühendislik alanında lisans eğitimi alan kız öğrencilerin eğitimine destek veriyor.
Kadınların teknoloji ve mühendislik alanlarında daha görünür olduğu bir gelecek hayal eden Getir, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle üç yıl önce hayata geçirdiği “Teknolojide Kız Öğrencilere Destek Burs Fonu” ile bu hedef doğrultusunda önemli bir adım attı. 2022’den bu yana süren program, yalnızca maddi destekle sınırlı kalmayıp, teknoloji birikimi, kurumsal deneyim ve kişisel gelişim fırsatlarıyla bursiyerlerine çok daha fazlasını sunuyor.
Yeni eğitim-öğretim döneminde mentorluk desteği de eklenerek kapsamı genişleyen program, bugüne dek 60 kız öğrenciye dokundu. 13 öğrenci başarıyla mezun olurken, 2024-2025 döneminde bursiyer sayısı 44’e ulaştı. Galatasaray, Hacettepe, ODTÜ, İTÜ gibi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde öğrenim gören öğrenciler; bilgisayar, yapay zeka, biyomühendislik, mekatronik ve havacılık gibi farklı mühendislik dallarında eğitimlerine devam ediyor.
Getir CEO’su Batuhan Gültakan, teknoloji alanında kadın temsilinin artmasının şirketin öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayarak şu sözleri paylaştı: “Yalnızca yenilikçi çözümler sunmakla kalmıyor, bu alanın geleceğini şekillendirecek kadın mühendis adaylarını desteklemek istiyoruz. Burs fonuyla maddi desteğin ötesine geçip genç kadınların yolculuklarına ışık tutmayı amaçlıyoruz.”
Getir’de kadın çalışan oranının yüzde 40 olduğunu belirten Gültakan, teknoloji ekiplerinde bu oranın yüzde 30’a, ürün ekiplerinde ise yüzde 63’e ulaştığını belirtti. “Bu burs programı bizim çeşitlilik ve kapsayıcılık politikamızın sadece bir parçası. Daha eşitlikçi bir teknoloji ekosistemi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. TEV Genel Müdürü Banu Taşkın da projeyi “kendine güvenen, cesur ve eğitim yolculuğunda yalnız hissetmeyen genç kadınlar yetiştirmek” olarak tanımladı: “Bu burs modeli, yalnızca finansal destek değil; mentorluk, ilham, dayanışma ve görünürlük de sağlıyor. Her bursiyerimizin kendi hikâyesinin kahramanı olduğuna inanıyoruz.”
Programın bursiyerlerinden Marmara Üniversitesi Tekstil Mühendisliği öğrencisi Şevval Aksoy, mühendisliği “yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda bir amaç” olarak gördüğünü söyledi. Kadın mühendislerin azlığına dikkat çeken Şevval, bu desteğin kendisini güçlendirdiğini ifade etti. Bilgisayar mühendisliği öğrencisi Fatma Tanrıverdi ise ailesindeki ilk kadın mühendis olacağını belirtti. “Bu yolculukta yalnız olmadığımı bilmek bana umut ve cesaret verdi” diyen Fatma, artık yalnızca meslek sahibi olmayı değil, başka kadınlara da ilham olmayı hayal ettiğini söyledi. Bir diğer bursiyer, biyomühendislik öğrencisi Reyhan Bütün ise küçük yaşlardan itibaren teknolojiye merak duyduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “TEV ve Getir’in desteği sayesinde hayallerime daha sıkı sarıldım. Mentorluk ve profesyonel ağlarla tanışmak, benim için paha biçilemez bir fırsat.”
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.