FX ve The Walking Dead globalde online bir yarışma düzenleyerek, 3.sezonda şanslı bir izleyiciye zombi olma fırsatı sunuyor.
15.02.2012 - 00:00 | MediaCat
FX ve “The Walking Dead” globalde online bir yarışma düzenleyerek 3.sezonda şanslı bir izleyiciye zombi olma fırsatı sunuyor. The Walking Dead’in resmi Türkiye Facebook sayfası üzerinden gerçekleşecek online yarışmaya katılan izleyicilerden biri dizinin 3. sezonunda oynama şansına sahip olacak.
Facebook Avatar Generator tarafından üretilen “Korkuyu Yay” oyunu için katılan her ülkeden bir finalist belirlenecek. Tüm ülkelerden gelecek finalistler 3.sezonda zombi olabilmek için dizinin hem prodüktörlerinden biri olan hem de özel efekt makyaj uzmanı olan Greg Nicotera’nın jüri olacağı Mart ayında Los Angeles’ta düzenlenecek olan canlı kast çekimlerinde birbirleriyle yarışacaklar.
Fox International Channels Pazarlama Başkan Yardımcısı Alexandra Marinescu’ya göre bu yarışma dizinin sevenleri için hayatlarında bir kere yakalanabilecekleri bir fırsat. “Bu oldukça büyük bir şans ve kazananımızın rüyasını gerçeğe dönüştürecek olmaktan dolayı oldukça heyecanlıyız.”
Global yarışma iki aşamada gerçekleşecek ve sadece bir kazanan olacak. Projenin ilk aşaması online yarışmadan oluşuyor, oyunda katılımcıların kendi zevklerine göre bir “Avatar” yaratmalari gerekiyor. En yaratıcı ve en orijinal avatarı yaratacak olan finalistler belirlenecek ve Los Angeles’a gitme şansını yakalayacaklar. İkinci aşamada ise her bir finalist 16 Mart’ta Los Angeles’ta gerçekleşecek olan Greg Nicotero ile seçmelere katılacak. Kazananlar aynı zamanda sadece özel davetlilerin girebildiği 20th Century Fox stüdyolarını gezip ve harika bir Los Angeles turu yapacaklar.
Bir virüs yayılıyor, zombilerin sayısı gittikçe artıyor, hayatta kalanlar ise oldukça az, yarışmacılar ya zombi ya da hayatta kalanlardan bir tarafı seçecekler. Karakterlerini seçtikten sonra onları giydirip yüz, vücut, saçlarında yaklaşık 100’e yakın değişiklik yapabilecek, birçok yara çeşitleri ekleyebilecekler. Karakterlerini yarattıktan sonra kendi Facebook sayfalarında paylaşabilecek ve arkadaşlarına gönderebilecekler. Türkiye’den gidecek şanslı kişi olmak için,14-27 Şubat tarihleri arasında http://www.facebook.com/thewalkingdeadfans adresinden oyuna katılabiliyorsunuz.