MediaCat

Erkekler regl olsaydı

ABD menşeli iç çamaşırı markasından âdet dönemini normalleştirmeyi amaçlayan bir kampanya.

Erkekler regl olsaydı

Stockholm’lü hijyenik ped markası Libresse’in regl dönemi klişelerine meydan okuyan ve yayınlandığı dönem hayli ses getiren kampanyasını hatırlıyor musunuz? Marka, hijyenik ped reklamlarında pede dökülen mavi sıvıya tepki göstermek istemiş ve “kanın rengi kırmızıdır” diyerek regl döneminin normalleşmesine katkı sağlamayı hedeflemişti.

Regl dönemini yalnızca kadınların konuştukları, kadın dünyasına ait bir konu olmaktan çıkarıp nüfusun geneline yaymak ve böylelikle normalleştirmek isteyen bir diğer marka olan ABD menşeli iç çamaşırı markası Thinx, erkeklerin de regl olduklarını hayal ettiği bir reklam filmi yayınladı.

BBDO New York imzası taşıyan kampanyanın yönetmen koltuğunda Rachel McDonald oturuyor. Markanın ilk ulusal televizyon kampanyası olan MENstruation ABD genelinde 18 kanalda yayına girecek.

“Regl olan insanlara bedenimizin içine girdiği bu doğal sürecin utanılacak bir şey olduğu ve gizlenmesi için çaba sarf edilmesi gerektiği henüz küçük yaşlarda belletilir. Regl döneminde kullandığımız hijyen ürünlerini tuvalete gidene kadar saklamamız ve üzerinde bir leke veya akıntı olup olmadığını anlamak için kıyafetlerimizi sürekli kontrol etmemiz söylenir. İşin aslı, regl dönemine giren gençlerin yüzde 80’i bu dönemi olumsuz hislerle özdeşleştiriyor ve bu dönemde kendilerini iğrenç ve pis hissettiklerini belirtiyorlar” diyor Thinx Inc. CEO’su Maria Molland:

“Televizyon için hazırladığımız ilk ulusal reklam kampanyamızda şu sorunun cevabına dair fikir yürütüyoruz: Eğer erkekler dahil herkes regl olsaydı, regl olmak normalleşir miydi? Regl olmak hakkında utanmadan, rahatça konuşabilir miydik? Nüfusun yarısı regl oluyor ve biz konuyu -regl olsun veya olmasın- herkes için tartışmaya açmak istiyoruz.”

“Hedefimiz özgünlük ve empatiydi” diyen BBDO New York Strateji Grup Başkanı Crystal Rix ise kampanya hakkında şu açıklamada bulunuyor:

“Sektörümüz ve kültürümüz regl döneminden bahsederken saçma sapan betimlemelere başvuruyor. Regl olan insanları anlayıp onlarla empati kurulmasını sağlayacak dürüst ve samimi bir teşebbüste bulunmak istedik.”

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.