MediaCat

Creobic 18

Bu görselin reklam sloganı ne olurdu?

Creobic 18

Reklam sloganları türettiğimiz bu Creobic’te 18’inci oyuna geldik. Hatırlamak ya da nasıl oynandığını anlamak için eski oyunlara buradan göz atabilirsiniz.

Tamamen mesleki tatmine dayalı olan bu reklamcılık oyununda yapmanız gereken, yukarıda yer alan görsel için fikir geliştirip, “gerçek bir marka” için bulduğunuz sloganı haberin altındaki yorum kısmına ya da sosyal medya hesaplarımızdaki ilgili paylaşımın altına yazmak. (Sloganın içinde ya da not olarak gerçek ya da hayali bir marka ismi belirtilmesi mecburidir.)

En yaratıcı sloganın sahibi bir adet MediaCat kitabı kazanacak. Bu haftanın hediye kitabı E-Sosyal Toplum.

Not: Haftanın Creobic görseli perşembe sabahları yayınlanır, kazanan slogan ise cuma günleri açıklanır. Hazırsanız başlayalım!

Creobic 18 sona erdi. Katılımcılara teşekkür ederiz. Kazanan slogan: “Islat, Boya, Yarat.” Faber Castell Sulu Boya

E-Sosyal Toplum: Dijital Çağda Sosyal Medyanın İş ve Gündelik Hayata Etkisi

Daha önce bestseller olmuş Google Olsa Ne yapardı? kitabının yazarı Jeff Jarvis, Dijital Çağ’ın yenilikçi ve optimist düşünürlerinden biri. Onun temel çalışma alanı olan internet ve değişen sosyal hayat, bu kitabının da ana konusunu oluşturuyor. İnternetin hayatımızın en önemli ve başat parçalarından biri haline gelmesi hatta bazı kuramcılara göre insan bedeninin halihazırda en işlevsel uzuvlarından biri olması beraberinde, “mahremiyet ve kamusallık” kavramların da yeniden tartışılmasına neden oldu.

Creobic 18Jarvis, internet ile paylaşımın sınırsızlaşmasının faydalarına methiyeler düzerken, onun zararlarından dem vuranların da görüşlerini tartışmaktan kendi teoremine göre haklı veya haksız bulduğu noktaları irdelemekten geri durmuyor. Ve kitabında internet ve sosyal medya dünyasının beyinleri ve sermaye sahipleri olan Mark Zuckerberg, Eric Schmidt, Evan Williams ile yaptığı röportajlara da yer veren yazar bu vesileyle bahsi geçen isimlere minnetini gösteriyor.

İnterneti, yeni çağın en önemli hadisesi olarak kabul eden ve onun getirdiği faydaların muhtemel zararlarından kat be kat fazla olduğunu şiddetle savunan Jarvis’in şu sözleri teoremini özetleyebilir:

“Teşekkürler internet!” sayesinde her geçen gün biraz daha açık, kamusal, gerçek bir halka dönüşüyoruz. Amerika’da 750 milyondan fazla kişi Facebook kullanıcısı, günde milyar defa kendimizden bir söz, görüntü paylaşıyoruz. Paylaşıyoruz! İşte sihirli sözcük bu. Paylaştıkça biraz daha çoğalıyoruz, atom parçalarımız sayısız parçaya ayrılıyor ve başkalarının parçalarıyla karşılaşıyor.

Birbirimizden etkileniyor ve harekete geçiyoruz. Bakın Mısır’a, Lübnan’a… Sizce de Facebook ve Twitter olmasaydı bugünün dünyasında bir gecede kitleler dökülebilir ve halkın devrimini gerçekleştirebilir miydi? Bizce hayır. Biz, yani “halk”a göre hayır. Çünkü internetin nimetlerini kullanan bizler kendimizi her zamankinden daha çok halk gibi hissediyoruz.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.