MediaCat

CMO’lar Cannes Lions için buluştu

CMO Society üyeleri, Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’ni değerlendirmek üzere Çizgi Dışı Buluşmalar kapsamında HAN Spaces’te bir araya geldi.

Türkiye’nin önde gelen pazarlama yöneticilerini Çizgi Dışı Buluşmalar kapsamında bir araya getiren CMO Society’nin gündeminde bu kez Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali vardı. Festivali yerinde takip eden yaratıcıların festival gündemini aktardığı toplantı HAN Spaces’te gerçekleştirilirken, CMO Society üyeleri de bir araya gelerek öne çıkan başlıkları değerlendirme fırsatı buldu.

MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte TBWA\Istanbul Chief Creative Officer’ı İlkay Gürpınar, Rafineri’nin Stratejiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Can Çalışkan, Medina Turgul DDB Chief Strategy Officer’ı Berkant Avcı, Consciouslab Kurucusu Kayhan Dural ve Ogilvy 4129 Chief Creative Officer’ı, WPP Türkiye Chief Entertainment Officer’ı Sami Basut festivale dair sunum gerçekleştirdi.

Festivalden önemli başlıklar

Bu yıl Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde Industry Craft jürisinde de yer alan İlkay Gürpınar, sunumuna kategoriyi tanımlayarak başladı. Kategorinin iyi fikirlerden yola çıkılarak üretilen işleri, sektör bağımsız olarak yapılan işin kalitesine, işçiliğine göre değerlendirdiğini belirten Gürpınar, Industry Craft kategorisinde Grand Prix ile ödüllendirilen kampanyadan başlayarak dikkat çeken işleri katılımcılarla paylaştı. Kategoride Grand Prix’yi Scholz & Friends tarafından Frankfurter Allgemeine Zeitung için hazırlanan The 100th Edition adlı iş kazanmıştı.

Can Çalışkan ise sunumunda, Cannes Lions’ın yoğun programında katıldığı oturumlara, festivalde konuşulanlara ve bu oturumlar ile konuşmaların kendisine düşündürdüklerine değindi. Yavan reklamların şirketlere maliyetlerinden son iki yıldır Cannes Lions’ın en çok konuşulan konusu, yapay zekânın sektöre ve yaratıcılığa etkisine, bir diğer önemli konu başlığı olan mizahın etkisine ve geri dönüşüne kadar pek çok farklı konu Çalışkan’ın “Bu yaratıcılık kimin yaratıcılığı?” başlıklı sunumunda yer buldu.

Pazarlama Profesörü Scott Galloway’in “Markalar çağı öldü” sözüne atıfla sunumuna başlayan Kayhan Dural, mizahın reklamların etkili olmasında nasıl bir rol üstlendiğini ele aldı. Dural’ın reklamcıların sahip olması gereken becerilere değinerek devam ettiği sunumunda yapay zekâ da kendine yer bulan başlıklardandı. Dural, yapay zekâya dair aktarımını festivalde öne çıkan örneklerle destekledi. Yapay zekânın insanların unvanlarından konuşma biçimlerine kadar pek çok şeyi değiştireceğine değinen hatta reklamcılığa dair her şeyin değişeceğini söyleyen Dural, son olarak değişmeyen tek şeyin reklamda yaratıcılığın rolü olduğunu aktardı.

“Cannes’da bir şey konuşuluyorsa daha sonra bir trende dönüşüyor” şeklinde sözlerine başlayan Berkant Avcı, festivalden notlarını aktarırken geçtiğimiz yıl konuşulan, bu yıl daha büyük yankı bulan konulardan bazılarına da değindi. Avcı’nın sunumunda en çok üzerinde durduğu konular arasında çalışanların önemli bir kısmının hak ettiği meblağları kazanamadığını düşünmeleri idi. Avcı, yetenek bulmanın kolay olmadığını, sektördeki yeteneklerin desteklenmeleri gerektiğini belirtti.

Sami Basut’un gündeminde ise reklam network’lerinin Cannes Lions rekabeti, bu rekabetin reklamverene yansıması vardı. Cannes Lions’ta öne çıkan işleri değerlendiren Basut, sunumunu bağlı bulunduğu network tarafından oluşturulan ve geleceğin pazarlamacısının nasıl olması gerektiğine dair kurallar setini katılımcılarla paylaşarak sonlandırdı.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.