CMO Future Business Symposium 10-13 Nisan 2025 tarihlerinde Club Marvy İzmir’de, C-level marka yöneticilerini, demografik dinamiklere kafa yormak, yapay zekâ stratejilerini gözden geçirmek, post-enflasyon döneminde tutunma yollarını dinlemek, modern toplumun ruhunu doğru okumak ve popülizmin yeni değerler sistemini anlamak üzere bir araya getiriyor.
C-level yöneticilerin gündemlerini ve markalar dünyasındaki öncelikleri bütünsel bir perspektiften ele alan CMO Future Business Symposium, 10-13 Nisan 2025 tarihlerinde dördüncü kez gerçekleşecek. Club Marvy İzmir’de, aralarında CMO’lar, CEO’lar, genel müdürler, kreatif liderler ve finans, deneyim, dijital dönüşüm ve teknoloji gibi alanlarda çalışan üst düzey yöneticilerin yer aldığı geniş ve odaklı bir kitleyi bir araya getirecek olan sempozyumun bu seneki içerik havuzu, bol tartışmalı ama bir o kadar çözüm odaklı bir ortama ev sahipliği yapacak. Bu yıl CMO Future Business Symposium’daki oturumlar, şu başlıklarla çerçevelenecek:
Aralık sayısında yayımladığımız Brand Week Istanbul Manifestosu’nda “Markaların neredeyse tüm eforu gençleri anlamak üzerine. Ancak Bekir Ağırdır’a göre ‘dünyayı değiştirecek olan maharet ve bilgi orta yaşta.’ İster seçmen ister tüketici ister abone olsun, bu kesimi ıskalamamak gerekiyor. ‘Gençlerin yıkıcı kapasitesi var ancak unutmayın, bugünkü teknolojik sıçramayı yapan işlerin kurucuları 30-50 yaş arası insanlar. Dünyayı da ülkeyi de yönetecek olan bu kesim. Herkes gençleri anlamaya çalışıyor ama asıl farklılık orta yaşta. Burası dönüştürücü kapasitenin ve yaratıcı yıkımın taşıyıcısı olan bir küme’ diyor Ağırdır” diye yazmıştık. Ağırdır bu yıl CMO Future Business Symposium’da “Türkiye demografisinin kilit taşı: Orta yaş” sunumuyla bu konuyu markalar için derinleştirecek.
Hem bireysel olarak hem de iş dünyası olarak hazırda beklediğimiz alanların başında ekonomi geliyor. 2025 ve sonrasının ekonomi paradigmalarını değerlendiren isim ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara olacak. Kara’nın gündeminde marka liderlerinin ve farklı sektörlerin dikkat etmesi gerekenler ve enflasyonla mücadele programının iş dünyasına etkileri gibi başlıklar olacak. Keza CMO’lar ise, ekonomik anlamda zorluklar kadar fırsatlar da barındıran 2025 stratejilerini kendi perspektif ve deneyimlerinden paylaşacaklar. Bu sayede tüm katılımcılar kendi ajandalarını yeniden gözden geçirme fırsatı bulacak.
Nejla Işık’ı, Akbelen’de ormanlık alanları savunmak için giriştiği uzun soluklu mücadeleden tanıyoruz. 2024 yılında Muğla’nın İkizköy mahallesinin de muhtarı seçilen Işık’ın direnişi ve hikâyesi sektörler üstü bir ilham kaynağı. Geçtiğimiz yıl BBC’nin tüm dünyada belirlediği ilham veren 100 kadın seçkisinde yer alan Işık, Oksijen’e verdiği röportajda, “Elbette gururluyum, mutluyum. Her zaman dediğim gibi, bu mücadelenin onlarca isminden sadece biriyim. Keşke Akbelen’e hiç dokunmasalardı da benim ismin bu listede yer almasaydı. Bizim için esas mutluluk, esas gurur maden şirketi Akbelen’i terk ettiğinde yaşanacak” demişti. CMO Future Business Symposium’un konuşmacılarından biri olan Işık’ın hikâyesi, sosyal etki ve toplumsal fayda odağında düşünen tüm marka yöneticileri için kaçırılmaması gereken bir anlatı olacak.
İnsanı odağına alan tüm markalar, veriden ötesini görebilmek için psikoloji ve felsefe disiplinlerine düşünsel yatırım yapmalı. Prof. Dr. Yankı Yazgan sempozyumda “Ben ve biz arasında modern toplumun ruhunu anlamak” temalı bir konuşma yapacak. Yazgan’ın gündemi insanı doğru okumak isteyen tüm marka yöneticilerine yeni bir vizyon katacak şüphesiz. “Bencilik” ve “toplumsallık” arasındaki dengeyi ve etkileşimi anlamak pazarlama açısından da cevher niteliğinde.
Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ömer Aygün “iş dünyası için felsefe” dersi verecek. Markalar “iyi ve faydalı”nın peşinde koşarken, neyin iyi neyin kötü olduğunun sınırları da toplumsal olarak tartışmalı hale geliyor. Bazen kârlılık ve rekabet çoğu erdemin önüne geçebiliyor. Böyle bir ortamda felsefe, marka yöneticilerinin daha derinlikli bir bakış kazanmasına yardımcı olacak.
Sempozyumun önemli başlıklarından biri popülizm. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Prof. Dr. Hakan Yılmaz bu çerçevede “değerler” konusunu ele alacak. Yılmaz’ın odağına alacağı bazı sorular şöyle: Yeni dünya düzeni hangi değerlerin üzerinde yükselecek? Popülizm ve yükselen ekstremizm gibi pratikler nasıl bir çağın habercisi? Sanayi Devrimi’nin önerdiği sisteme karşılık bugünkü yapay zekâ ve ileri teknoloji odaklı yeni sistem “değerler” üzerinden nasıl farklılıklar taşıyor?
İleri teknolojiler ve yapay zekâ, kreatif endüstrileri dönüştürmeye devam ederken, marka iletişimi tarafında da herkesin bakış açısını güncellemesini zorunlu kılıyor. Başka bir deyişle, yaratıcılıkta yeni bir cephe açılıyor. Sempozyumun önemli başlıklarından birini de yapay zekâ ve insan dokunuşunun karşı karşıya geldiği en başarılı vakaların paylaşıldığı tartışmalar oluşturacak. Keza bu da C-level marka yöneticilerinin AI vizyonlarını ve stratejilerini masaya yatırmaları için bir fırsat demek.
Nejla Işık
Akbelen Ormanları’nın korunması için etkili bir mücadele yürüyen aktivist Nejla Işık, 2024 yerel seçimlerinde Muğla’nın İkizköy mahallesinin de muhtarı seçildi. Akbelen Ormanları’nın bir maden projesi sebebiyle tehlikeye girmesine karşın uzun soluklu bir mücadele hareketi yürüten Işık’ın liderliği uluslararası alanda da alkış topladı. Işık, BBC’nin 2024’ün en güçlü 100 kadınını belirlediği seçkide iklim öncüleri kategorisinde yer aldı ve beş yıllık mücadelesi ve direnişi takdir edildi.
Prof. Dr. Hakan Kara
Prof. Dr. Hakan Kara
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın eski başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara’nın deneyimleri, Türkiye’de para ve makro ihtiyati politikaların analizi ve tasarımı, politika oluşturma süreçlerinin araştırma ve analizle etkileşimi gibi önemli alanlara odaklanıyor. 2003-2019 yıllarında bankanın ekonomi politikalarında büyük rol oynayan Kara, Türkiye’de Enflasyon Hedeflemesi’nin hazırlıkları sırasında öne çıkan “insan sermayesini güçlendirme”, “teknik becerileri geliştirme” gibi başlıkları hedefleyen araştırma ve politika bölümlerinin tasarımına katkıda bulundu.
Prof. Dr. Hakan Yılmaz
Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Yılmaz’ın çalışmalarının odağında yakın dönem Türk siyasal hayatı, Türkiye’de siyasal ve popüler kültür, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin ve Avrupa bütünleşmesinin kültür ve kimlik boyutları, demokratikleşme sürecinin dış dinamikleri gibi başlıklar yer alıyor. Ezginin Günlüğü grubunun kurucularından biri olan Yılmaz’ın entelektüel evreninin içini aynı zamanda müzik, edebiyat ve şiir oluşturuyor.
Dr. Ömer Aygün
Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Dr. Ömer Aygün’ün kültürel sermayesinin içinde yalnızca felsefe değil şiir ve edebiyat da var. Hem Fransız Dili ve Edebiyatı hem de felsefe üzerine uzmanlığı olan Aygün, bugün felsefeyi tüm kesimlerce anlaşılır hale getirerek sosyal platformlar üzerinden de duyuruyor sesini. FluTV yapımı olan Flu Sözlük’te ise popüler kavramları ve konu başlıklarını, akademik ve entelektüel süzgecinden geçirerek tartışıyor.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.