MediaCat

Twitter’a ses veren markalar

Kimola 2016’da Twitter’da en çok konuşulan markaları listeledi.

Twitter’a ses veren markalar

Twitter ve markalar iyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bıraktı. 2016 yılı boyunca markalarla ilgili Twitter üzerinden toplamda 9,2 milyon içerik üretildi. Twitter’da en çok konuşulan ilk beş sektör sırasıyla; yüzde 11,29 ile akıllı telefonlar, yüzde 10,47 ile telekomünikasyon, yüzde 9,98 ile otomotiv, yüzde 7,4 ile havayolları ve yüzde 6,25 ile elektronik eşya oldu. Listede ilk üçte yer alan iPhone, THY ve Turkcell ise birbirinden farklı onlarca konuyla Twitter’a yıl boyunca malzeme verdi.

iPhone 7’nin Eylül ayındaki lansmanı ile iPhone hakkındaki konuşmalar, yıl içerisindeki en yüksek seviyeye ulaştı. Aylık ortalama 58K içerik alan iPhone, eylül ayındaki lansman ile bunu yüzde 249 oranında artırdı. Konuşmalar iPhone 7’nin özellikleri, yeni siyah kasası ve Türkiye’ye geliş fiyatı gibi başlıklar altında şekillendi.

Twitter’ın en çok konuşulan ikinci markası olan THY, Batman vs. Superman reklamı ve dolayısıyla Gotham ve Metropolis’e yeni seferlerini başlattığı duyurusuyla gündem yarattı. David Guetta ile Euro 2016 sponsorluğu kapsamında yapılan This One’s For You Turkey videosu, THY’deki sefer iptalleri ve işten çıkarmalar da yine THY’yi Twitter gündeminde tutan başlıklardan bazıları oldu.

Twitter’da 2016 yılında en çok konuşulan üçüncü marka olarak karşımıza çıkan Turkcell ise, sonradan Turkcell’in sitesinden de kaldırılan ve tepki toplayan Yıldız Tilbe’li reklam filmi, İngiltere Premier Ligi’nin gelecek üç yıl boyunca Turkcell TV+ ve D-Smart’ta yayınlanacak olması ve markanın kısa süre önce lanse ettiği yeni ikonları Emocanlar gibi başlıklarla konuşuldu.

Kimola’nın MediaCat için hazırladığı ve günlük olarak güncellenen Marka Endeksi’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Twitter'a ses veren markalar

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.