MediaCat

En büyük 100 ajans

Aradan geçen zaman, 2013’ün ilk altı ayında gerçekleşen sıralamayı büyük ölçüde değiştirmiş görünüyor.

En büyük 100 ajans

Her yıl Nielsen işbirliğiyle hazırladığımız yılın en büyük yaratıcı ajansları sıralaması tamamlandı. 2013’ün ilk altı ayına yönelik listeyi buradan yayınlamıştım. Aradan geçen zamanda işler değişmiş görünüyor.

Bu yıl listenin zirvesinde Güzel Sanatlar / Saatchi & Saatchi karşımıza çıkıyor. Geçen yılın birincisi TBWA\ISTANBUL ise bu yıl üçüncü sıraya geriliyor.

Y&R İstanbul’un Vodafone’a hizmet için kurduğu Team Red ile birlikte hesaplanması sonucu bu iki ajans bu yıl 2’nci sıraya yerleşiyor. Geçen yılın 3’ncüsü Havas Worldwide Group’un 4’üncü sıraya, yine geçen yıl 2’nci sırada yer alan ve bu yılın ikinci yarısında müşteri portföyünde önemli değişiklikler yaşanan Alametifarika‘nın ise 5’nci sıraya gerilediği görülüyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk 100’den ayrılan isimlerin yanı sıra yeni girişler de göze çarpıyor. Türk reklamcılık tarihine damga vurmuş isimlerden Ali Taran da ATCW adlı ajansıyla uzun bir aradan sonra ilk 100’e 68’inci sıradan giriş yapıyor.

2013’ün en büyük medya ajansları listesinin tepesinde ise pek değişiklik yok. İlk 3’e yine aynı ajanslar girmiş gözüküyor; ilk 10’daki farklılık ise yıl boyu birleşmeler ve satın almalar sonucu yaşanan isim değişikliklerinin yansımasından ibaret.

Görselin üzerine tıklayarak yüksek çözünürlüklü versiyonuna ulaşabilirsiniz.

2013'ün en büyük büyük 100 reklam ajansı

Sonraki sayfa: 2013’ün en büyük medya ajansları

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.