MediaCat

2012 küresel reklam harcamaları

Gelişmekte olan piyasalarda önemli artışlar var.

2012 küresel reklam harcamaları

Yapılan araştırmalara göre, İngiltere’de medya ajansları mobil ve tablet reklamlarına yılda yaklaşık 325 milyon dolar ayırıyorlar.

Online Yayıncılar Derneği (AOP) tarafından yapılan araştırma, hacmin büyümesinin önündeki engelin, ajansların mobile ve tabletlere karşı tutumları olduğunu gösteriyor. Mobil reklamlardan elde edilen gelir şu an için yüksek değil fakat AOP Content and Trends Census 2012 tarafından yapılan araştırmalar ileride gelirlerin artacağını gösteriyor.

Mobil reklam kazançları kullanıcı sayısına paralel şekilde artmıyor fakat araştırmalara göre gelecek yıl ajansların fırsatları değerlendirebilmesi durumunda kazançları iki katına çıkabilecek.

Ankete katılan yayımcılardan %87′sinden en az %20′si trafiği cep telefonlarından almış olmasına rağmen sadece %29′u mobil reklamlarından %20 ve üzerinde gelir elde edebiliyor.

Küresel reklam harcamaları 2012 yılının ikinci çeyreğinde 139 milyar dolara kadar yükseldi.

Nielsen’in üç aylık Global Adview Pulse raporlarına göre bu veriler 2011 yılının ikinci çeyreğine göre yüzde 2,4 daha fazla bulundu.

Gelişmekte olan piyasalarda önemli artışlar görüldü. Mesela hızla büyüyen Ortadoğu ve Afrika’da (MENA) 2011’in ikinci çeyreğine göre reklam harcamalarında yüzde 19,6 artış oldu.

Latin Amerika’da ise reklamverenler harcamalarını yüzde 4,9′ a kadar yükseltti.

Genelde dünya çapında reklam harcamalarında bir artış varken sadece Avrupa’da yüzde 3,8′lik düşüş yaşandı. İngiltere’de ise Londra 2012 Olimpiyatları’ndan önce yüzde 2′lik bir yükselme görülmüştü.

Türkiye ve Norveç’te de bu sektörde harcamaların arttığı gözlemlenirken, Yunanistan’da ise düşüş görüldü.

Kuzey Amerika’da bu harcamalarda yüzde 2,4′lük bir artış varken Kanada ve Meksika’da ise reklam harcamalarında azalma var.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.