MediaCat

2011 ilk çeyreğinde online alışveriş eğilimleri

Sahibinden.com, 2011 yılı ilk çeyreğine ilişkin sahibindex verilerine göre kullanıcılarının alışveriş eğilimlerini değerlendirdi.

2011 ilk çeyreğinde online alışveriş eğilimleri

Sahibinden.com, 2011 yılı ilk çeyreğine ilişkin sahibindex verilerine göre kullanıcılarının alışveriş eğilimlerini değerlendirdi.

Kullanıcılarının 1 Ocak-31 Mart 2011 tarihleri arasında yaptıkları alışverişleri değerlendiren sahibinden.com, 2011 yılı ilk çeyreğine ilişkin online alışverişte değişen satın alma eğilimlerini ortaya koydu.

Online dünyada da kadınlar ayakkabıya daha fazla ödüyor

Yapılan değerlendirmeye göre, söz konusu dönemde Giyim & Aksesuar kategorisinde en çok satılan ürün ‘Erkek Ayakkabıları’ olurken, en yüksek fiyat ortalamasına sahip kategori ise ‘Bayan Ayakkabıları’ kategorisi oldu. Ayrıca her iki kategoride de spor ayakkabıları en çok tercih edilen ürün olarak ön plana çıkarken, bu veriler kadınların ayakkabıya daha fazla para harcıyor olduğunun da bir göstergesi oldu.

E-ticaret uyumuyor

sahibindex verilerine göre 2011’in ilk 3 ayında, özellikle alışveriş merkezlerinin kapalı olduğu 22.00 – 10.00 saatleri arasında da online alışverişin devam ettiği gözlemlendi. Ayrıca online alışverişin en yoğun olduğu zaman diliminin de18.00 – 19.00 saatleri arasında.

İnternette bilgisayar ve telefon çok satılıyor

Yine aynı değerlendirmeye göre, son dönemde oldukça revaçta olan Akıllı Telefonlar kategorisinde kullanıcıların en fazla Nokia marka telefonları tercih ettiği ortaya çıkarken, notebook bilgisayarlar arasında ise en fazla tercih edilen markanın HP olduğu gözlendi. Söz konusu dönemde sahibinden.com üzerinden günde ortalama 288 adet cep telefonu, 90 adet de dizüstü bilgisayar satışının gerçekleştiği açıklandı.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.