MediaCat

10 maddeyle İletişimde Etik Performans

MediaCat Live konferanslarının ikincisi gerçekleşti.

10 maddeyle İletişimde Etik Performans

MediaCat önderliğinde düzenlenen online konferans serisi MediaCat Live’ın ikincisini ardımızda bıraktık. Teması “İletişimde Etik Performans” olan konferans üç panelde gerçekleşti.

Deeper Kurucusu İhsan Özçıtak moderatörlüğünde gerçekleşen ilk panelde VMLY&R New York Grup Strateji Direktörü Bediz Eker ile Adidas Türkiye Pazarlama Yöneticisi Handem Çelenkler’in katılımıyla iletişimde samimiyet, anlam ve amaç arayışı konuşuldu.

Ardından içerik ve performansta yeni formülleri konuşmak üzere TBWA\Istanbul Chief Media Officer’ı Nüzhet Algüneş ile 4129Grey CEO’su Alemşah Öztürk, Migros Pazarlama İletişimi ve CRM Direktörü Kına Demirel, The Walt Disney Company Türkiye Medya Birimi, Genel Müdür Yardımcısı ve Satış Grup Başkanı Mehmet İçağasıoğlu, Hepsiburada CMO’su Yüce Zerey bir araya geldi.

Panelistler İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Levent Erden, Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas ve Oyuncu Tuba Ünsal’ın Yekta Kopan moderatörlüğünde bir araya geldiği panelde ise kültür tüketiminin bireyselleştiği ve sanallaştığı bugünlerin ardından toplumsal yönündeki eksikliğin nasıl giderilebileceği, kültür ve sanat kurumlarının dijitalle nasıl rekabet edebileceği ve canlı etkinliklerin geleceğinin nasıl kurgulanabileceği gibi sorulara yanıt arandı.

Konferansın öne çıkan 10 çıktısı şöyle:

  1. Gün reklam günü değil, çözüm önerme günü. Belirsizliği kabullenip çok daha kısa vadelerle stratejileri kontrol etmek lazım. Türkiye’deki markaların ise belirsizlik içinde süreç yönetimi karnesi oldukça güçlü.
  2. Bu süreçte fayda sağlamak, sadece koruyucu ekipman üretmekle değil, ortak heyecanlar yaratabilmekle de ilgili. Eğlenceli kurgular yaratarak, insanların anı paylaşabilmelerini sağlamak da oldukça değerli.
  3. Müşteri birçok yeni ürünü, markayı, platformu deneyimledi ve deneyimlemeye devam ediyor. Alternatif platformların ortaya çıkışı markalar için bir fırsat.
  4. Medya planlamada romantizmin sonu geldi. Veri odaklılık ve performans odaklı medya planlamanın önemi artıyor. Hızlandırılmış bir versiyon bekliyor sektörü.
  5. Son çeyrekte televizyon kanallarında yaşanacak sıkışmadan zarar görmek istemeyen büyük reklamverenlerin bu aydan itibaren yaz aylarında da reklamlarını sürdürmesi gerekiyor.
  6. Televizyonda yeni yaz içerikleri, formatlar olacak. Bununla birlikte kanalların bu dönemde edindiği tecrübe, setlerin tekrar durmasına karşı iki ila altı bölüm arası dizileri artırması yönünde.
  7. Bu dönemde Netflix’in izlenme oranı yüzde 50 artarken haber izleme yüzde 60, podcast dinlenme yüzde 40 arttı. En çok kullanılan uygulamalar WhatsApp ve TikTok oldu. TikTok yüzde 300 büyüdü.
  8. Bu dönem kültür-sanat açısından farkındalığı artırırken, insanlar büyükşehirlerdeki zamansızlık sorunu karşısında kendilerini başka türlü de besleyebileceklerini fark etti. Sonuç olarak insanlar ruhsal sağlığını beslemekle birlikte ilgi alanlarını da genişletmesi gerektiğini gördü.
  9. Artık “mekân bağımsız”lıktan söz etmek mümkün. Pek çok şeye erişimin hiç olmadığı kadar kolaylaştığı bir tarihe tanıklık ediyoruz. İyi bir şey yapıldığı zaman yüzbinlerce insanın katılmak istediği kültür-sanat faaliyetlerinin de olabileceğini gördük. Kısacası kültür-sanatın erişim yelpazesi olumlu anlamda genişledi.
  10. Online’da gerçekleştirilen bir etkinlikte, canlı deneyime en yakın deneyimin yaşanabilmesi için önümüzde daha uzun bir yol var. Bunun için yeni teknolojilere ihtiyacımız var. Bu süreçte yapılan işler yeterli değil ama destekleyici sayılabilir.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.