Kantar Millward Brown Medya ve Dijital Birimi Global Marka Direktörü Duncan Southgate ile Digital Age Summit 2017 öncesinde dijital reklamcılığın iki sıcak gündem maddesini konuştuk.
İlk kez gerçekleştirildiği 2007 yılından bu yana dijital dünyaya dair tüm gelişmelerin nabzını tutan Digital Age Summit, bu yıl 3-4 Mayıs tarihlerinde Four Seasons Bosphorus’ta gerçekleşiyor. Bu yılki teması Digital Humanization olarak belirlenen etkinlik için geri sayım devam ederken, DAS’ın konuşmacıları arasında yer alan Duncan Southgate ile son günlerin en çok tartışılan iki meselesi, reklamverenin YouTube boykotu ve reklam engelleme servislerini konuştuk.
Southgate ile yakın zamanda tamamlanan ve X-Y-Z Kuşaklarına odaklanan AdReaction çalışmasını da tartıştığımız söyleşimizin tamamına MediaCat Mayıs sayısında bulabilirsiniz.
Reklamverenlerin, içeriklerinin nerede yer alacağı konusunda hassas olmalarını gayet doğal karşılıyorum. Google’ın meseleyi ele alış biçiminin de beni etkilediğini söylemem gerekiyor. Sorun yokmuş gibi davranmadıkları gibi sorunun çok çok küçük olduğunu söylemekle birlikte üzerine gitmeyi ihmal etmediler.
Öte yandan reklamverenlerin, yaşanan sorunlar karşısında, sorumluluk almamak gibi bir tercihlerinin olduğunu düşünmüyorum. Üçüncü parti marka güvenliği denetleme hizmetleri halihazırda mevcut ve bu hizmetlerle yalnızca Google ve YouTube değil diğer tüm yayıncılarda yer alan uygunsuz içeriklerin işaretlenmesine imkân veriyor. Reklamverenlerin bu araçları kullanmalarını şiddetle tavsiye ediyorum.
Üst düzey yönetim kademelerinde bugün itibarıyla reklam engellemenin ciddi bir sorun olduğuna dair bir farkındalık söz konusu. Üstelik bu sorunun reklamverenler, yayıncılar ve ajanslar tarafından bir arada çözülmesi gerekiyor. The Coalition for Better Ads organizasyonu bu açıdan bakıldığında önemli.
Reklam engellemeyi neyin tetiklediğini biliyoruz. Kantar Millward Brown’ın yakın tarihli AdReaction çalışması insanların reklam engelleme uygulamalarını yüklemelerindeki üç başat motivasyonu ortaya koyuyor: reklamlar kullanıcı deneyimini baltalıyor ve insanları “sinir ediyor”, cihazları yavaşlatıyor ve kullanıcılar çoğunlukla “alakasız” reklamlarla karşılaşıyorlar.
Buna karşın reklamverenlerin yatırımlarını kullanıcı deneyimini baltalayan -pop-up veya atlanamayan video gibi- formatlardan yeterince süratli uzaklaştıramadıklarını düşünüyorum. Burada YouTube’a geri dönecek olursak, uzun ve atlanamayan reklam formatını terk ettiklerini görmek bu yönde atılmış doğru bir adım olması açısından sevindirici.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.