Ernst & Young Türkiye ve Milliyet Gazetesinin işbirliği ile bu yıl beşincisi düzenlenen World Entrepreneur Of The Year - Dünya Yılın Girişimcisi yarışmasının kazananı belli oldu...
22.02.2008 - 09:09 | MediaCat
Türkiyede bu yıl beşincisi düzenlenen ve Ernst & Youngın 22 yıldır, fark yaratan girişimcileri desteklemek amacıyla 50yi aşkın ülkede gerçekleştirdiği yarışmayı, ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan kazandı.
Türkiyede Yılın Girişimcisi seçilen Turan, ödülünü 21 Şubat gecesi Çırağan Sarayında düzenlenen törenle aldı. Orhan Turan, dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olan Dünya Yılın Girişimcisi Ödülü için 29 Mayıs 1 Haziran tarihleri arasında Monte Carloda düzenlenecek dünya finalinde Türkiyeyi temsil edecek.
Orhan Turan, ODE Yalıtımda çalışma prensibi olarak benimsediği farklı olma yaklaşımını, genel iş stratejisine dönüştürdü. Bu doğrultuda, ekonomik kriz ortamlarını dahi bir avantaja dönüştürdü, başta tesisat ve yalıtım ürünleri olmak üzere inşaat sektöründe, daha önce Türkiye pazarında denenmemiş ürünleri ithal etti. Kurduğu üretim tesislerinin yeniliği ve sürekliliği ile dikkat çeken Turan, sektöründe, küçük ölçekli ticaretle işe başlayıp üretici gömleğini giyen tek girişimci oldu.
Törende, Dünya Yılın Girişimcisi yarışmasında finale kalan Turanın rakipleri Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, Tuntaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuntaş, Eftaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Berk Uziyel ve Günkar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Güneşe de teşekkür plaketi verildi.
Yarışmada, bu yıl ikinci kez verilen Yılın Sosyal Girişimcisi ödülü ise Hey Tekstil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Bektaş ve Kamer Vakfı Kurucu Başkanı Nebahat Akkuş arasında paylaşıldı. Toplumsal girişimciliği ile dikkat çekerek finalistler arasına giren Berrin Gürçay Dilekçiye ise teşekkür plaketi verildi.
Aynur Bektaş, yatırımlarını yurtdışı yerine Anadoluya yönlendiren bir strateji benimsedi. Çalışanlarının %70inin kadından oluşan tekstil sektöründe, yatırımların yapıldığı illerdeki kadınların çalışma yaşamına girmesi ve sosyal statülerinin gelişmesine büyük bir katkıda bulundu. Ayrıca Bektaş, evlerinde çalışarak aile ekonomisine katkıda bulunan kadınların da kayıt altına alınması ve esnaf olmalarını düzenleyen yasanın oluşmasını da sağladı.
Nebahat Akkoç, 1997 yılında Diyarbakırda kurduğu Kamer Vakfı ile şiddete maruz kalan , bu nedenle özgüven eksikliği yaşayan kadınların destek bulduğu bir adres oldu. Şiddetin olağan-dışı olduğu mesajından yola çıkan Akkoç ve Kamer Vakfı bugün 23 ilde yer alan şubeleriyle hizmet veriyor. Sığınma evi de açtırmayı başaran vakıf, bugüne kadar aileleri tarafından ölüm kararı alınmış 220 kadını kurtardı.