Yakınsama ve dijital marketing ele alındı

Üçüncü Digital Age konferansı Türkiye’deki pazarlama ve reklam profesyonellerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi…

Yakınsama ve dijital marketing ele alındı

Üçüncü Digital Age konferansı Türkiye’deki pazarlama ve reklam profesyonellerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

‘Yakınsama ve dijital marketing’ temalı etkinlikte yakınsama (convergence) süreçlerinin dijital pazarlama alanındaki etkileri ve bu alanlardaki en yeni gelişmeler konuşuldu.
Etkinlikte söz alan konuşmacılar dünyadan örnekler vakalarla markaların yakınsama sürecinin etkilerini ve bu alandaki başarılı dijital marketing uygulamalarını izleyicilere aktardı.

Crispin Porter’dan Gustav Martner, "Crispin Porter + Bogusky’nin Yaratıcılık Koridorlarında" başlıklı konuşmasında, dijital teknolojilerin gelişmesine paralel olarak önemli bir kültürel değişimin de yaşanmakta olduğu söyledi. Bu değişimin medyada yol açtığı etkilere ve bunların markalar tarafından tüketiciye ulaşmak için nasıl kullanılabildiğine dikkat çeken Martner, değişimin sadece teknolojiden ibaret olmadığını vurguladı.

Teknoloji ile birlikte medyanın ve pazarlama iletişiminin giderek daha fazla demokratikmeye ve şeffeflaşmaya doğru gittiğini belirten Martner, içeriğin de tüketiciye neredeyse bedava sunulması ile internetin daha fazla kişiye ulaştığını belirtti. Sürekli online olan kullanıcıların sayısının artması ile iş yapma biçimlerinin de değiştiğini söyleyen Martner, sosyal medyanın markalar tarafından tüketiciyle iletişime geçmek için etkin bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Satın alınan mecraların dışında çok az bütçelerle büyük sonuçlar alabildiğni söyledi. ABD’de kullanıcıların yüzde 80’inin en az bir sosyal medya sitesine üye olduğunu söyleyen Martner, pazarlama harcamaları arasında sosyal medyaya harcanan bütçenin ise sadece yüzde 1 oranında olduğunu söyledi.
 

Dijital pazarlamanın önemi bir kez daha vurgulandı

IAB Türkiye Başkanı Levent Erden, Türkiye’de online penetrasyonun yüzde 100 olduğu yönündeki görüşünü tekrarladığı konuşmasında 73 milyon nüfusa sahip olan Türkiye’de 16 milyon hane bulunduğunu ve internetin reklamverenlerin hedef kitlesine artık ulaşmakta olduğunu belirtti. Erden, yeni dönemde ajansların, reklamverenlerin ve pazarlama iletişimi alanında bulunan herkesin bu değişime ayak uydurması gerektiğini söyledi ve "TV’nin yegâne mecra olmadığı gerçeğini anlamalıyız" dedi. Erden, gelecek 3-5 yılın önemli bir değişime sahne olacağını söyledi ve pazarlama iletişimi işinin hakkıyla yapılabilmesi için yeni yatırımların yapılması gerektiğini vurguladı. 

IAB Türkiye’nin ölçümleme çalışmaları konusunda da bilgi veren Erden, ölçümleme konusundaki çalışmaların devam ettiğini ve kısa süre içinde açıklanacağını belirten Erden bağımsız denetleme kuruluşunun da açıklanacağını belirtti. Erden, çok gösterimin değil doğru gösterimin önemli olduğunun kavranması gerektiğini vurguladı.

Araştırma şirketi Gemius’tan Filip Piecznysky internet mecrasının ölçümlenmesinin önemine değindiği konuşmasında çeşitli ülkelerden örnekler vererek ölçümleme çalışmalarının pazarı büyüttüğünü belirtti. Verilerin pazara önemli bir hareket getirdiğine dikkat çeken Piecznysky Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’da ölçümleme verilerinin pazarı büyüttüğünü ve yeni oyuncuların bu mecraya girmesini hızlandırdığını belirtti. Gemius katılımcılara çeşitli ölçümleme metodolojieleri hakkında teknik bilgiler de aktardı. 

Microsoft EMEA bölgesi Marka Stratejisti Ben Richards, internetin ve sosyal medyanın markalara yaratıcı ve yenilikçi yöntemler sunduğunu belirtti. İnternette başarıyı yakalamış markaların örneklerle anlattı. Richards, mecraların ve markaların tüketiciye tek yönlü hitap ettiği dönemin yerine tüketiciyle diyalog kurduğu yeni dönemin başladığına dikkat çekti.

Türk telekom Danışmanı Ramazan Demir ise internet üzerindeki en yeni trendlerden bahsettiği konuşmasında üretilen verilerin miktarının giderek arttığını söyledi. Teknolojideki ilerlemeler ve yakınsama ile daha fazla ürün ve servislerin şeffaflaştığını belirten Demir, "günümüzde veri yeni petrol" dedi.

Microsoft Advertising ve Türk Telekom sponsorluğunda gerçekleştirilen Digital Age konferansının son bölümünde ise yılının en dikkat çeken dijital başarı hikayeleri, ilgili markaların ve ajansların temsilcileri tarafından paylaşıldı. Yılın en başarılı kampanyaları brief ve yapım aşamalarından başlayarak elde edilen sonuçlarıyla birlikte anlatıldı.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.