WhatsApp, KVKK’nın da gündeminde

Kişisel Verileri Koruma Kurumu, WhatsApp hakkında kamuoyu duyurusu yayınladı.

11.01.2021 - 16:31 | Arzu Nilay Kocasu

Facebook WhatsApp'i marka mesajlarına açmaya hazırlanıyor

Kullanıcı sözleşmesinde değişikliğe giden WhatsApp’ın kamuoyunda endişeyle karşılanan kararıyla ilgili Rekabet Kurumu’nun ardından bir açıklama da KVKK’dan geldi. Kurumun internet sitesinden paylaşılan duyurunun tam metnine aşağıdan, Rekabet Kurumu’nun WhatsApp açıklamasınaysa buradan ulaşabilirsiniz.

Ülkemizde son günlerde basına da yansıyan çeşitli haberlerden; Whatsapp Inc. tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurtdışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği, bu kapsamda rıza vermeyen kullanıcıların bu uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği anlaşılmaktadır.

Bu kapsamda, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 15’inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12.01.2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile Kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurtdışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: kvkk.gov.tr

Giriş

Parolanı mı unuttun?

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.