Üretimde Ustalık Bölümü jürisi SALT’ta buluştu

Jüri üyeleri dün akşam düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi.

Üretimde Ustalık Bölümü jürisi SALT’ta buluştu

MediaCat Felis Ödülleri’ne az bir zaman kalmışken Üretimde Ustalık Bölümü jüri üyeleri de yılın en Felis’lik işini belirlemeden önce dün akşam SALT Galata’da bir araya geldi.

Üretimde Ustalık Bölümü jürisi SALT'ta buluştuToplantı, MediaCat Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan ile birlikte jüri üyelerinden Alametifarika Kurucu Ortağı ve Yönetici Kreatif Direktörü Uğurcan Ataoğlu, Rabarba Kurucu Ortağı Pemra Ataç Açıktan, TBWA\ISTANBUL Art Direktörü Özge Güven, Nil’in İşleri müzik prodüktörü Ezgi Özkan, grafik tasarımcı Kemal Molu, Medina Turgul DDB Sanat Yönetmeni Zeynep Oray, müzisyen Dolunay Obruk, grafik tasarımcı ve akademisyen Umut Südüak, Happily Ever After Kurucusu Barış Akbaş ile Alametifarika’dan Deniz Yükselci ve Sertuğ Alptekin’in katılımlarıyla SALT İletişim ve Yönetim Direktörü Derya Açar Ergüç’ün ev sahipliğinde gerçekleşti.

Tek ve Çok

Üretimde Ustalık Bölümü jüri üyeleri sohbetin ardından SALT Galata’nın eşyayı temel alan bir araştırmaya dayanan Tek ve Çok sergisini gezdiler. Tek ve Çok, 1955-1995 dönemini, gerçekleşen sanayileşme ve akabinde tasfiyenin ortaya koyduğu nesneler aracılığıyla anlatıyor. Yaklaşık 1,5 yıllık bir araştırmanın ürünü olan Tek ve Çok sergisi, aslında geçen sene gerçekleştirilen 12 Eylül 1980’den 1993’ün sonlarına kadar geçen dönemi kapsayan Nereden Geldik Buraya sergisinin ikinci parçasını oluşturuyor.

Üretimde Ustalık Bölümü jürisi SALT'ta buluştu

Endüstri ürünlerinin ilk kez geniş bir kitleyle buluştuğu 80’li yıllarda dolaşımda olan nesnelerden derlenen serginin ilk bölümü, 1955-95 arası bütün sanayiye etkisi olan önemli maddeleri ve Türkiye’de olan önemli olayları kapsayan bir Türkiye tarihçesi sunuyor.

Sanayicilerin biyografilerinden faydanıldığı ve sektörlerin de dahil olması sonucunda kurumların tarihçeleri, fotoğrafları ve nesnelerinin de sergilendiği sergide –kurumların paylaştığı bilgiler doğrultusunda- istenilen yıl ve sektöre dair tüm bilgilere erişilebilen bir bölüm de var. Bir anlamda üretim ortamını bağımsız hikâyelerle inceleyen Tek ve Çok sergisi, ilerleyen dönemde hikâyeleri en doğru ağızlardan dinleyebileceğiniz söyleşiler düzenlemeyi de planlıyor.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.