People’s Daily Online’ın haberine göre, Çin ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek…
People’s Daily Online’ın haberine göre, Çin ve Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek, iki ülke halkını birbirine yakınlaştırmak amacıyla, Çin’de yayınlanan ve çok okunan China-Today dergisinin Türkiye versiyonu da 1 Eylül’den itibaren piyasalarda yerini alacak.
Chine Today’in Türkçe baskısı 1 Eylül’den itibaren Türkiye’deki büyük şehirlerde satışa çıkacak. Bu durumun Türkiye ve Çin halkı arasındaki karşılıklı anlayışı geliştireceği ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri hareketlendireceği bekleniyor.
Dijitek Grup’un İdari İşler Müdürü, derginin editörlüğünden ve basımından sorumlu Sadi Zengin, Xinhua’ya verdiği bir röportaj sırasında şu açıklamada bulundu: "Türkiye-Çin ilişkilerinde gelişmenin önündeki en büyük engelin, Çin’le ilgili ekonomik ve kültürel bilgiler içeren kaynakların eksikliği olduğuna inanıyoruz" Zengin, gelişme sürecindeki iki ekonomi olan Çin ve Türkiye’nin ticari ilişkilerini geliştirmek için yüksek potansiyele sahip olduklarını, fakat aralarında yerleşmiş bir ekonomik bağ oluşmadığını belirtti.
Çin üzerine daha güvenilir bilgi kaynakları, özellikle iş dünyası, devlet memurları, akademisyenler ve devletin bazı kurumları tarafından umutsuzca talep ediliyor." şeklinde konuşan Zengin, sözlerine şunları ekledi: "Dijitek Grup, China Today-Türkiye’nin basımını üstlenerek, bu ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunmak istiyor."
Dijitek Grup, Çin devletinin sahip olduğu Çin Uluslararası Basın Grubu’yla (CIPG) Mayıs ayında bir anlaşma imzaladı, böylece Dijitek İngilizce yayın yapan üç derginin, Chine Today, China Pictorial ve Beijing Review’in 10 yıllık telif hakkını almış oldu.
Yayıncının söylediğine göre Chine Today-Türkiye, Çin’le ilgili özellikle Türk ticaret dünyası tarafında ihtiyaç duyulan bilgilere odaklanarak, %70’i bu üç dergiden, %30’u ise Türk gazetecilerden ve analistlerden alınan içerikle haber yapacak. Zengin’in açıklamalarına göre, Çin ekonomisi, yönetim yöntemleri, ekonomik düzenlemeleri ve özel sektör gelişmeleri dergide anlatılırken, dergi aynı zamanda Çin’in Türkiye görüşüyle ilgili bilgiler sunacak, Türkiye ve Çin arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerindeki problemleri ve gelişmeleri değerlendirecek, çeşitli önerilerde bulunacak.
Zengin, şunları kaydetti: "Amacımız Türkiye halkına, dedikoduların dışında, Çin halkının gözünden Çin’i görme şansı vermektir. Zengin’den aktardığı bilgiye göre, derginin ilk haber konuları da Çin’in yeşil enerji endüstrisiyle ilgili bir ana haber, Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki ekonomik gelişim haberi ve Çin’in para biriminin revalüasyonu üzerine bir analiz.
Türk tarafının sorumlu olduğu bölümde ise Türkiyedeki Çin Büyükelçisi Gong Xiaosheng’la yapılmış bir röportaj, Çin’de başarıyı yakalamış bir Türk ipek şirketi ve Çin ekonomisinin diğer ekonomilerle makro-ekonomik bir kıyaslaması yer alacak. Zengin, Çİn’in kültür, felsefe, ceoğrafi ve dil gibi diğer yönlerinin de dergide yer alacağını belirtti.
Dijitek, dergiyi her basımda 10.000 kopya halinde basacak ve büyük şehirlerdeki büyük alışveriş merkezlerine, kitapçılara dağıtacak. Zengin’in belirttiğine göre, ilk üç aydaki hedef 2000 üye.
Şirket aynı zamanda, özellikle Türk piyasasına girmeyi hedefleyen Çin markalarından aldıkları reklamları arttırmaya da çalışarak, reklam ve pazarlama aşamasındaki zorlukların üstesinden gelmeyi hedefliyor. Büyük bir China Today-Türkiye tanışma kokteyli de, 1 Ekim’deki Çin Milli Günü’nden hemen önce, 24 Eylül’de, Çin büyükelçiliği’nin ev sahibinde gerçekleştirilecek.
haberturk.com
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.