Sosyal medya ajansı The Netfork, televizyon programlarıyla ilgili sosyal medyanın ratingini ölçtü.
Sosyal medya ajansı The Netfork, televizyon programlarıyla ilgili sosyal medyanın ‘rating’ini ölçtü.
The Netfork’un sosyal medya takip aracı Meltwater Buzz’ı kullanarak yaptığı çalışmada, 21-27 Mart 2011 tarihleri arasında yayınlanan toplam 57 dizi ve programla ilgili sosyal paylaşım sitelerindeki yorumlar izlendi. Bu süre içinde toplam 13.015 değinme tespit edilirken, hakkında en çok konuşulan dizi Muhteşem Yüzyıl oldu.
Tüm değinmelerin % 20’si Muhteşem Yüzyıl ile ilgili olurken, onu sırasıyla Öyle Bir Geçer Zaman Ki (% 19), Ezel (% 11) , Adını Feriha Koydum (% 9) ve Behzat Ç. (% 7) izledi.
MasterChef Türkiye son sırada
Değinme oranlarına göre son sırayı % 0,1 ile MasterChef Türkiye aldı. Bu program için sosyal medyada toplam 9 değinme gerçekleşirken, 19 yorumun yapıldığı Dragons’den Türkiye de % 0,1 ile sondan ikinci oldu. Onu % 0,2 değinme oranıyla Ömre Bedel, Nuri ‘İki Medeni İnsan Gibi’ ve Düriye’nin Güğümleri adlı diziler takip etti.
Olumlu yorumda Öyle Bir Geçer Zaman Ki bir numara
Pozitif değinmelere göre yapılan sıralamada ise birinciliğe % 26 ile Öyle Bir Geçer Zaman Ki oturdu. Onu % 16 ile Muhteşem Yüzyıl izlerken, üçüncü ve dördüncü sırayı % 12 ile Adını Feriha Koydum ve Ezel aldı. Tüm pozitif değinmelerin % 11’ni alarak beşinci sıraya yerleşen bulunan Behzat Ç., hakkındaki yorumların % 91’inin olumlu olmasıyla dikkat çekti.
Eleştirilenlerde ilk sırada Muhteşem Yüzyıl var
Muhteşem Yüzyıl, yorumların % 21’inin olumsuz olması nedeniyle ilk sırayı alırken, onu % 16 ile Kavak Yelleri ve % 11 ile Ezel takip etti. Dördüncü sırada % 8 ile Kurtlar Vadisi Pusu olurken, beşinciliği ise % 7 ile Öyle Bir Geçer Zaman Ki aldı.
‘‘Olumlu yorumlar rating’e kalitatif nosyon katacak’’
The Netfork Genel Müdürü Emre Aydoğdu, program performanslarını ölçümlemek için tek geçerli sistem olan people meter’la sadece izlenme oranlarının tespit edilebildiğini, izleyenin programla ilgili gerçek düşüncelerinin takip edilemediğini belirtti. Bu nedenle sosyal medyada yaptıkları takibin nitelikli bir veri ortaya koyduğuna işaret eden Aydoğdu, ‘‘tüm sosyal medyayı takip ediyoruz ve buradan elde edilen bilgileri analiz edebilme kabiliyetimiz var. Bu sayede de hangi program hakkında ne kadar konuşulduğu ve en önemlisi ise izleyicinin ne düşündüğü artık biliniyor olacak. Olumlu yorumlar rating’e kalitatif nosyon katacak.
Malcolm Gladwell, son on yılda dünyamızı ve kendimizi anlama şeklimizi radikal bir şekilde değiştiren üç kitap yazdı: Tipping Point; Blink ve Outliers. Şimdi de yine son on yıl içerisinde The New Yorker dergisi için kaleme aldığı en iyi yazıları What the Dog Saw kitabında bir araya getiriyor. Tıkanmakla panik olmak arasında nasıl bir fark var?Continue reading “WHAT THE DOG SAW”
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.