Tarihten kadınlara bir mesaj var

Söz tekrar Jeanne d’Arc’ta.

Tarihten kadınlara bir mesaj var

Yapı market ve ev dekorasyonu sektöründe faaliyet gösteren Promart Homecenter tarafından toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çeken bir reklam filmi yayınlandı.

Jeanne d’Arc ve Amelia Earhart gibi tarihte önemli rol oynayan kadınların yeniden canlandırıldığı reklam filminde, günümüz kadınlarına, her ne kadar geçmişte birçok kazanım elde edilmiş olsa bile bazı eşitsizliklerin hâlâ devam etmekte olduğu mesajı veriliyor. Tarihin önemli kadın figürleri, filmde dönüm noktası anların hemen ardından bakışlarını direkt olarak kameraya çevirerek, bebek bezi değiştirmeye yardım etmeyen eşten ya da faturalara ortak olunmasına izin verilmemesinden şikayet ediyor.

Yayınlanan reklam filmi ile Perulu kadınlara tarih kaynaklı bir motivasyon sağlanması amaçlanıyor ve eşitsizliğin ortadan kalkması için daha yapılacak çok şey olduğu hatırlatılıyor.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.