Dünyanın en ünlü tasarımcısı Philippe Starckın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu...
30.09.2010 - 00:00 | MediaCat
Dünyanın en ünlü tasarımcısı Philippe Starck’ın kurucu ortağı ve kreatif direktörü olduğu, dünyanın ilk ve tek global emlak, tasarım yatırım ve pazarlama şirketi yoo ve Say Yapı’nın işbirliğinde gerçekleşen yooistanbul projesi görücüye çıktı.
New York, Miami, Boston, Toronto, Hamburg, Münih, Londra, Phuket ve Sidney başta olmak üzere dünyanın tüm önemli merkezlerinde tasarım merkezli lüks residans ile eşanlamlı olarak kabul edilen yoo uzun süredir girmek istediği Türkiye pazarına Say Yapı ile yaptığı uzun soluklu bir anlaşma ile 2008 yılında girmişti.
yoo’nun Yönetim Kurulu Başkanı John Hitchcox, Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit ve efsane tasarımcı Phillippe Starck’ın katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında projenin bilinmeyen detayları paylaşıldı. 5 katlı 11 bloklu toplam 100 daireden oluşan yooistanbul 250 milyon dolar yatırımla gerçekleştirilecek. yooistanbul projesi İstanbul Ulus’ta 22 bin metrekare üzerinde inşa edilecek. 2012’nin Haziran ayında tamamlanması planlanan projenin metrekare birim fiyatı ortalama 10 bin dolar arasında olacak.