Telekom, Internet, Medya ve Eğlence alanlarını bir araya getiren, Türkiyenin bu alanda yapılan tek etkinliği olan TIME 2007 kapsamında
Telekom, Internet, Medya ve Eğlence alanlarını bir araya getiren, Türkiyenin bu alanda yapılan tek etkinliği olan TIME 2007 kapsamında bu yıl 30a yakın konu ele alındı. Oturumlar arasında yer alan Medya sektöründe içerik yönetimi ve dağıtımı ve Kullanıcı tarafından üretilen içerik oturumları geleneksel medyaya geleceğe dair ipuçları sundu.
TIME 2007, İnterpromedya tarafından bu yıl Eğlenceye Teknoloji Var teması ile 27-28 Kasım tarihlerinde Ceylan InterContinentalde düzenlendi. Bu yıl dördüncüsü yapılan etkinlik, medya ve eğlence dünyasını, yeni iş alanlarına yatırım yapmak isteyen üst düzey yöneticileri, reklam ve pazarlama yöneticilerini, bilgi teknolojileri, telekom ve internet dünyasının çalışanlarını, içerik üretenleri, danışmanları, girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirdi.
Teknolojinin gelişimine paralel olarak medya sektörünün de son 20 yıldır çok ciddi bir değişim içinde olduğuna, katı ve kapalı rekabet ortamından işbirliklerine, evliliklere açık bir ekonomik yapıya kavuştuklarına dikkat çekilen Medya sektöründe içerik yönetimi ve dağıtımı başlıklı oturumda, çoklu ilişkiler, içerik ve dağıtımda işbirlikleri, etkileşimli iş modelleri, okur ve reklamverenle daha yakın işbirliğinin oluştuğu yeni bir dönemin geldiğinin altı çizildi.
Medya sektöründe bugün ve gelecekte en önemli iki şeyin, erişim çeşitliliği ve içerik yönetimi olacağı belirtildi.
Gazeteport Ekonomi Müdürü Açıl Sezen, İnterpromedya İçerik Merkezi Müdürü Nuray Şuman ve Türkmedya Pazarlama Koordinatörü ve İcra Kurulu Üyesi Ömer Erdemin konuşmacı olarak katıldığı oturumda, yeni medyanın bu iki alanda hızla kendini yenilediği belirtilirken, medyanın gelecekte nasıl şekilleneceği başlıklarla paylaşıldı.
Medya sektörünün dönüşümü aşağıdaki şu başlıklarla dile getirildi:
Teknoloji her yere girdikçe baktığımız, bulunduğumuz her yer medya ekranına dönüşecek. Basılı yayınlarda dahi ses ve görsel öğeler aranacak.
Sürekli büyüyen devasa bir içerik oluşacak. Bu içeriği tüketiciye ulaştırmak için mevcut yayın kanallarının yanı sıra yepyeni mecralar gündeme gelecek.
Tüketiciler gelecekte istedikleri anda, istedikleri şekilde kullanabilmelerine olanak sağlamak üzere şekillendirilmiş içeriğe sahip olmak isteyecek.
Meşgul bireyler için zaman giderek daha kritik öneme sahip olacak. İletişim ve haberleşme için daha hızlı ve kolay yollar yaratmak gerekecek. Bir yandan hızlı tüketilen içeriğe kolay erişmek önem kazanırken kaliteli ve uzman içeriğe olan talep de daha belirgin hale gelecek.
Medya sektöründe TV ve basılı yayınlar dışında teknolojinin tetiklediği alternatif mecralar geliştiği ve dijital medyanın yükselişinin izlendiği günümüzde kişiye özel hizmetlerin ön plana çıktığı belirtildi. Medyanın bu yapıda iş modellerini oluşturduğu, bunun arkasında ciddi bir veritabanı ve CRM çalışması yattığı vurgulandı.
Oturumda, okurların haber okuma alışkanlıklarının, önlenemez bir şekilde basılı yayın ortamından yeni medya ortamına kaydığı, 2010 yılında Internet haber sitelerinin basılı gazetelerden daha fazla takip edileceği belirtildi.
Kişilerin ortalama haber tüketme sürelerinin, mecralarına göre değişim göstereceği, basılı medyada 3te 1e düşeceği, yeni medyanın da iki katına çıkacağı, TV ve radyoda yüzde 10 azalacağı öngörüldü. Oturumda ayrıca TV yayıncılığı konusunda da on demand hizmetler, IPTV, HDTV, mobil TV servislerinin gelişeceğine değinildi ve yayıncılığın ağırlığının, merkezi yapıdan genele yayın şeklinden, tanımlanmış hedef kitlelerine yönelik tematik yayınlar yapan bir yapıya dönüşeceği aktarıldı.
TIME 2007 kapsamında yer alan Kullanıcı tarafından üretilen içerik oturumu ise Avea Pazarlama Direktörü Emre Günerman tarafından gerçekleştirildi. Geçmişten günümüze içerik, merkezi içerik ve demokratikleşen içerik modellerini aktaran Günerman, geleceğin içerik modellerine yönelik ipuçları sundu. Emre Günerman sunumunda geleceğin içerik modelini şöyle tanımladı: Dünya çapında refah arttıkça TIME uygulamalarına ayrılan para da hızla artmaya devam edecek. Merkezi içerik gelecekte de varlığını koruyacak. Geleneksel içerik üreticileri, gelişen teknolojiyi mümkün olduğu kadar çok platformdan içeriklerini pazarlamak için kullanacaklar. Tüketicinin önündeki içerik alternatifleri neredeyse sayılamayacak kadar artacak. Farklı platformlar kendileri için özel hazırlanmış içeriklerin üretimini tetikleyecek ve geleneksel dağıtım kanalları değişecek ya da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar. İçerik, büyük oranda yine tüketiciler tarafından oluşturulacak ve kullanılacak. Medya şimdiden okur katkılı yayıncılık için kolları sıvamalı.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.