Deri sektörünün dünyadaki en büyük organizasyonu olan Deri Sanayicileri...
05.05.2008 - 14:54 | MediaCat
Deri sektörünün dünyadaki en büyük organizasyonu olan Deri Sanayicileri Uluslar arası Konseyi (International Council of Tanners-ICT) Başkanlığına Türkiye Deri Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Hazer getirildi.
Bülent Hazer yaptığı açıklamada, yeni devraldığı başkanlık görevinin özellikle Türk deri sektörünün dünya çapında tanınmasına katkı sağlayacağını vurgulayarak, kendisinin de bunun için çaba harcayacağını ifade etti.
Türk deri sanayinin gücünün dünyada yeterince bilinmediğini söyleyen Hazer, Uluslararası organizasyonlar arasında Türkiye yeterince temsil edilmiyor. Bu anlamda iki yıllık Başkanlık sürecimiz, Türk deri sanayisinin de tanınmasına katkı yapacaktır. ICTnin yıllık toplantılarından birini ülkemizde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Hala ICT üyesi olup da Türkiyenin deri ve deri ürünleri alanında öneminin farkında olmayan üye ülkeler ve temsilcileri var dedi.
Bülent Hazer, Türkiyenin ICT Başkanlık sürecinin 2005 yılında Asya Pasifik Deri Fuarı esnasında düzenlenen ICT yıllık toplantısında başladığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
Bu toplantıda yapılan ikna çalışmaları neticesinde önce Başkan Vekilliği görevini üstlendik. Bu yıl Hong Kongda gerçekleştirilen Asya Pasifik Deri Fuarındaki toplantıda da Başkanlık görevini devraldık. Bu arada muhalif bir grubu politik olarak güç toplamak suretiyle devre dışı bırakabildik. Her üye ile tek tek temas kurmak ve onları ikna etmek zaman ve çaba gerektirdi. Başkanlık görevinin bize geçmesinde göz ardı edilmemesi gereken belki de en önemli nokta iki yıllık Başkan Vekilliği süresince diğer üyelerle olan temaslarımız ve yaptığımız işbirlikleridir. Bu süreç bizim bilinirliliğimize olumlu katkılar yaptı.
Bülent Hazer, Türkiyenin Avrupa Birliği üyelik sürecinde çevre başlığının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, Başkanlık sürecinin, deri sektörünün çevresel uygulamaları bakımından daha da verimli geçmesini sağlayacağını söyledi.
Deri üreticisi ülkelerin, en önemli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan ICTnin merkez ofisi İngilterede bulunuyor. Yılda 1 kere olağan toplantı ve gerekli hallerde de küçük çaplı toplantılar gerçekleştirilen ICTnin öncelikli misyonu deri sanayi ile ilgili konuların uluslararası platformlara taşınması ve bu kapsamda değerlendirilmesini sağlamak.
ABD, Arjantin, Brezilya, Çin, Japonya, Hindistan gibi dünyanın önde gelen ve deri sanayi konusunda söz sahibi ülkelerin yer aldığı ICTnin 18 adet asil, 1 tane de gözlemci üyesi bulunuyor.