Digital Age konferansı 7 Ekim perşembe günü İstanbul Four Seasons Bosphorus Hotelde gerçekleşti...
08.10.2010 - 00:00 | MediaCat
“Dijital iş ve kültür dergisi” Digital Age dergisi tarafından düzenlenen Digital Age konferansı 7 Ekim perşembe günü İstanbul Four Seasons Bosphorus Hotel’de gerçekleşti. Microsoft Advertising’in ana sponsorluğu ve Turkcell’in altın sponsorluğunda bu yıl dördüncüsü gerçekleşen Digital Age Konferansı’nda dijital pazarlama alanında dünyaca tanınmış uzmanlar ve katılımcılar “dijital etki”yi tartıştı.
"Dijital iş ve kültür dergisi" Digital Age’in dijital dünyadaki yenilikleri değerlendirmek ve pazarlamada dijitalin gücünü tartışmak için düzenlediği Digital Age Konferansı Digital Age Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Özkan konuşmasında Cannes Lions 2010’da ödül alan kampanyalara değindi.
Konferansta Ogilvy Group’un Dijitalden Sorumlu Başkanı Patou Nuytemans’ın yaptığı konuşmanın konusu da hayli dikkat çekiciydi. “Welcome to the All-Ways On Consumer” başlıklı konuşmasında Nuytemans 21. yüzyılda dijital dünyanın pazarlama alanındaki yükselen önemine vurgu yaptı. Nuytemans medya tüketiminin hızlı bir şekilde değiştiği günümüzde markaların ortaya çıkan darboğazı dijital pazarlama araçlarını özellikle de sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanarak aşabileceklerini belirtti.
Konferansta “Kaotik Tüketici Evreninde Yol Bulmak: Çok ekranlı kampanyalarla iletişimin sınırları genişletilebilir mi?" başlıklı özel bölümde de Microsoft Türkiye Tüketici ve İnternet Servisleri Genel Müdürü Ebru Çapa pazarlama dünyasının en son gelişmelerini katılımcılarla paylaştı. Çapa, ‘çoklu ekranlar’ döneminin başladığını örneklerle vurguladığı konuşmasında markaların tüketiciye daha fazla ekrandan ulaşabilmenin yollarını bulması gerektiğini kaydetti.
Son yılın en başarılı dijital hikâyelerinin sunulduğu “Yılın Dijital Başarı Hikayeleri” başlıklı özel bölümde ise son yıl gerçekleştirilen dijital kampanyalar, kampanyayı düzenleyen reklamveren ve ajans temsilcileri tarafından konferans katılımcılarına anlatıldı. “Yılın Dijital Başarı Hikayeleri” bölümü, The Coca Cola Company Türkiye İnteraktif Pazarlama Müdürü Yüce Zerey’in moderatörlüğünde ve iki oturum halinde gerçekleşti. İlk oturumda ‘Axess ile Var mısın Yok musun?’ (Ahmet Bayatlı-Pharos Mobile Managing Director, Meriç Apatay- Akbank Banka ve Kredi Kartları Bölüm Başkanı), ‘Kotex Young’ (Can Burak Bizer – 2Fresh Ajans Başkanı, Deniz Baki – Kotex Marka Müdürü), ‘Liverpool’a Gidiyoruz’ (Ali Musa Paça-Rabarba Yaratıcı Yönetmen, Selim Göncü- Türk Tuborg – Carlsberg Strateji ve İş Geliştirme Müdürü), ORKID- Surprizingercekolsun Kampanyası (Tonguç Büyükçoban, P&G, Kadın Bakım Kategorisi Ürün Müdürü, Dilay Kurtuluş, P&G, Kadın Bakım Kategorisi Ürün Müdürü Yardımcısı, Meltem Uğur, Ogilvy One, Sorumlu Müdür, Katia Beren, Mediacom Strategic Planning Director) ve Ruffles (Burak Günsev-Wanda Digital Ajans Başkanı, Irmak Emekdaş-Marka Müdür Yardımcısı) sunumları yapıldı.
Yılın Başarılı Dijital Hikayeleri’nin ikinci özel oturumunda ise Pepsi (Tuğba Bilgili-Turkcell Mobil Pazarlama-FMCG Müşteri Direktörü, Ceren Önbulak – Pepsi Marka Müdürü), Yeni İletişim Devi – Gerçek Muhabbetin Kitabı (Gökhan Ünsal – Yeni Rakı Marka Ürün Müdür Yardımcısı, Ercüment Büyükşener – Zarakol 2.0 Sosyal Medya Danışmanı & Yaratıcı Proje Direktörü), Sprite 15 Dakika (Tuna Tiryakioğlu / C-Section / Genel Koordinatör, Güliz Kavuncuoğlu / The Coca- Cola Company / Marka Müdürü) ve Bonus Card-Cinebonus AdverGame (Müjde Öztürk- Garanti Bankası Medya Planlama Sorumlusu, Zehra Öney- Mobilera Türkiye Genel Müdürü/Mobilera Holding BV Mobil Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, Selim Morlevi, Mobilera Türkiye Strategic Planning&Business Development Director) sunumları yapıldı.
Konferansın son konuşmasını 2009’un en çok satan kitaplarından olan Socialnomics’in yazarı Erik Qualman yaptı. Konuşmasında ‘Sosyal medya geçici bir heves değil, gerçek bir devrimdir’ diyerek sosyal medyanın önemine dikkat çeken Qualman, sosyal medyanın gündelik hayata ve iş hayatına etkisi üzerine konuştu.
Sosyal medyayı ciddiye alması, benimsemesi gerektiğini söyleyen Qualman, şirketlerin çalışanlarının sosyal medyaya erişimlerini kısıtlamaması gerektiğini de vurguladı. Sosyal medyanın şirket içinde sadece birkaç kişi değil bütün şirket çalışanları tarafından sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı.
"Soru artık ‘sosyal medyanın kullanılıp kullanılmaması’ değil, sosyal medyanın nasıl kullanılacağıdır." diyen Qualman, sosyal medyanın sadece bireylere dönük (B2C) olmadığını, kurumlar arası iletişimde de sosyal medyanın avantajlarından faydalanılabileceğini belirtti. Qualman konuşmasında sonunda sosyal medyanın başarılı kullanıldığı örneklere yer verdi.
Microsoft Advertising’in ana sponsorluğu ve Turkcell’in altın sponsorluğunda bu yıl dördüncüsü gerçekleşen olan Digital Age Konferansı’nın ulaşım sponsorluğunu THY üstlenirken, internet basın sponsorluğunu ise Hurriyet.com.tr yaptı. Konferans pazarlama profesyonelleri tarafından gün boyunca yoğun bir ilgiyle takip edildi.