Amerikan eğlence yazılımları firması ZenSoft, Barack Obama’yı bilgisayar oyunu yaptı…

Amerikan eğlence yazılımları firması ZenSoft, Barack Obama’yı bilgisayar oyunu yaptı.
Super Obama World isimli oyunda, maceraseverler temsili bir Amerikan haritasındaki bölümlerde Amerikan bayrakları toplayarak başkanlık yolunda ilerliyorlar.
Nintendonun efsanevi oyunu Super Mario Worlddan esinlenilerek yaratılan oyunda, Obamayı kontrol eden oyuncular, hırsızlar, uçan domuzlar, köpekler gibi düşmanları saf dışı bırakarak Amerikan Başkanı olma yolunda ilerliyorlar.
Oyunda Obamanın önünü kesmek için tasarlanan kötü karakterler, Cumhuriyetçi Parti yandaşları ve başkan yardımcısı adayları Sarah Paline refere olacak şekilde tasarlanmış.

Sıradan vatandaş olarak oyuna başlayan Obama, taşların içine saklanmış pastayı yediği zaman takım elbisesini giyiyor ve rakiplerine karşı yenilmez hale geliyor.
Robert Sunding ve William Jacobson tarafından tasarlanan oyun, http://superobamaworld.com adresinden çevrimiçi olarak oynanabiliyor.
Kaynak:www.ntvmsnbc.com