Necati Özkan, EAPC’nin Roma’da yapılan genel kurulunda başkanlığa seçildi.
Siyasi iletişim alanında önde gelen isimlerden, yazar ve reklamcı Necati Özkan, 17 Kasım 2014’te, İtalya’nın başkenti Roma’da yapılan genel kurulda, Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği’nin (European Association of Political Consultants; EAPC) başkanlığına seçildi.
30’dan fazla ülkede siyasi partilere ve liderlere danışmanlık yapan üyelerden oluşan EAPC’nin başkanlığını iki yıl süreyle yürütecek olan Özkan’la, Öykü Ajans’taki makamında konuştuk.
Hayır, yok. Başkanın belirlenmesi sürecinde bu durumun bir etkisi olsaydı, başkanlığa getirilmem çok daha önce gerçekleşirdi. Bugün genel kuruldan benim ismimin çıkmış olması tamamen bir üye olarak dernek için harcadığım mesai ve performansın sonucudur.
Türkiye’nin son dönemde demokrasi ile ilgili sıkıntılı süreçler yaşadığı yadsınamaz bir gerçek. Dolayısı ile bu durumun Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği’nin başına Türkiye’den bir başkanın seçilmiş olmasının bir gerekçesi olarak algılanması da gayet doğal. Fakat ben, benim durumumda bunun geçerli olmadığını düşünüyorum.
Başkanlığım süresince bir “Seçim Kampanyaları Dijital Arşivi” kuracağız. Bu arşiv dünyanın dört bir yanında yapılmakta olan yerel, genel ve başkanlık seçimleri ile Avrupa Parlamentosu seçim kampanyalarını dijital ortamda toplayacak ve siyasi iletişim danışmanlarının ve kampanya yöneticilerinin kullanımına sunacak.
İkinci projem ise sanal bir “Demokrasi Okulu” kurmak olacak. Bu okulda, derneğimizin ana misyonu olan “demokrasi fikrini yayma ve tanıtma” konusunda bir ileri aşamaya geçeceğiz. Dünyanın önemli siyasetçileri, siyasi danışmanları, araştırmacıları ve kampanya yöneticileri bu sanal okulda ders verecek.
Arşiv projemizin ilk sürümünü Mayıs 2015’te, Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği’nin yıllık konferansı’nda kullanıma açmayı planlıyoruz. Demokrasi Okulu projesinin ilk uygulamalarını görmek içinse biraz daha uzun bir süre beklemek gerekecek.
Demokrasi Okulu programlarına katkıda bulunacak isimler arasında Bill Clinton, Tony Blair, Gerhard Schröder, Ségolène Royal ve Luis Ayala gibi, görev aldıkları dönemlerde dünya siyasetine yön vermiş politikacılar ve bilim insanları yer alacak.
Bu isimler arasında tabii ki Türkiye’den siyasetçiler, siyaset bilimciler ve iletişimciler de yer alacak. Fakat şu aşamada henüz kesinleşmemiş olan bu isimleri zikretmek uygun olmayacaktır.
Hayır, bu ikincisi olacak. Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği’nin 2004’teki yıllık kongresi de İstanbul’da gerçekleşmişti. Mayıs 2015’te düzenlenecek etkinlik, dernek üyelerini on yılı aşkın bir sürenin ardından tekrar İstanbul’da buluşturacak.
Ekibimizle birlikte oldukça büyük çaplı bir organizasyonun hazırlığını yürütüyoruz. Bu vesile ile Türkiye’deki tüm siyasetçileri, siyasi danışmanları ve iletişimcileri gelecek yıl Mayıs ayında gerçekleştireceğimiz kongremize davet etmek istiyorum.
Necati Özkan 1981’de Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. Daha sonra Ankara Hukuk Fakültesi’nde okudu ve ardından ODTÜ İşletme Bölümü’nde MBA eğitimi aldı.
Özkan, 1985 yılında Öykü Reklam Ajansı’nı kurdu. İletişim fakültelerinde yaratıcılık, strateji, kampanya yönetimi ve seçim kampanyaları dersleri verdi. 2007-2008 yıllarında KKTC’nin ve 2008-2013 yılları arasında Türkiye’nin yurtdışı pazarlardaki turizm tanıtım kampanyalarını yöneten Necati Özkan, İzmir EXPO 2020 projesi ve Ankara Shopping Festival kampanyalarında çalıştı.
Özkan bugüne kadar çeşitli siyasi partilerin seçim kampanyalarını yönetti, liderlere ve adaylara siyasi iletişim danışmanlığı yaptı. 2010’da dünyanın önde gelen siyasi danışmanları arasından seçilen 10 kişilik “Dünya Rüya Takımı”na girdi. Aynı yıl “Aristotle Uluslararası Siyasi İletişim Büyük Ödülü”nü aldı.
Necati Özkan’ın ayrıca başta ABD’deki Türkiye tanıtım kampanyasıyla aldığı “Gümüş Adrian” olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda kazandığı 20’nin üzerinde ödülü ve “Seçim Kazandıran Kampanyalar”, “Seçim Zamanı 2004”, “Seçim Zamanı 2005” ve “Obama’nın Liderlik Sırları” adlı dört kitabı bulunuyor.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.