MediaCat

Teknolojide Kadın Akademisi 150 yeni mezun verdi

Binance TR ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) işbirliğiyle hayata geçen Binance Teknolojide Kadın Akademisi’nin hedefi 5 yılda 5 bin kadına eğitim vermek.

Teknolojide Kadın Akademisi 150 yeni mezun verdi

Binance TR ve Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) işbirliğiyle hayata geçen Binance Teknolojide Kadın Akademisi, yeni dönem eğitimlerini tamamladı. Kripto, blockchain, siber güvenlik, web 3.0 gibi konulara kadınların katılımını güçlendirmeyi, finansal okuryazarlığı artırmayı ve genç kadınların teknoloji sektörünün liderleri olmalarını sağlamayı hedefleyen projenin dördüncü döneminde 150 kadın daha mezun oldu. Yeni dönem eğitim için kayıtların devam ettiği proje kapsamında 5 yılda 5 bin kadına eğitim verilmesi hedefleniyor.

Binance TR Pazarlama<br />
Direktörü Harika Eldoğan

Binance TR Pazarlama
Direktörü Harika Eldoğan

Binance TR Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Kadınlarımızın ve gençlerimizin kripto varlıklar, web 3.0 ve blokzincir gibi yenilikçi teknolojilerle ilgili konularda yaptıkları işten bağımsız olarak özel eğitimle desteklenmesi ve teknoloji sektöründe daha fazla söz sahibi olmasını son derece önemli buluyoruz. Bugün ülkemiz, yüzde 40’a yakın kripto benimseme oranıyla ve yeni teknolojilere duyulan büyük heyecanla dünya genelinde en etkileyici merkezlerden biri konumunda. Hayat geçirdiğimiz Teknolojide Kadın Akademisi’yle kadınların finansal özgürlük yolunda yeni fırsat alanlarını değerlendirmelerini ve bu alanlarda gelişimlerini destekliyoruz.”

Projenin bir diğer hedefinin de teknolojinin sunduğu fırsatlardan tüm kadınların eşit şekilde yararlanmasını sağlamak ve bu alandaki kadın liderlerin sayısını artırmak olduğunu belirten Eldoğan, “Binance Türkiye olarak, ülkemizde kripto varlıklar ve blokzincir teknolojisi hakkında farkındalığı artırmak için pek çok farklı çalışma yürütüyoruz. Bu ekosistemi büyütmek özellikle de kadınlarımızı bu ekosisteme dahil etmek için projeler geliştiriyoruz. Akademimizde de buna yönelik eğitimlerin yanı sıra finansal okuryazarlık gibi temel eğitimleri de kadınlarımıza sunuyoruz. Eğitimlerimizi atölye çalışmaları, seminer ve konferanslarla da destekleyerek kadınlarımızın bilgi ve becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyoruz. Bunu yaparken de cinsiyet eşitliğinin sadece kripto varlık sektöründe değil, tüm sektörler ve toplumda sağlandığı bir gelecek için temeller atmayı amaçlıyoruz” diye ekledi.

Yeni dönem kayıtlarının 11 Kasım’a kadar devam ettiği Binance Teknoloji Akademisi’yle ilgili daha ayrıntılı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.