MediaCat

Obamalar karı koca afiş oldu

Son bir yılda dünyanın en popüler çiftlerinden biri haline gelen ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama’nın fotoğraflarının reklam…

Obamalar karı koca afiş oldu

Barack Obama ve eşi Michelle’in fotoğraflarının reklam afişlerinde izinsiz kullanılması kriz yarattı.

Son bir yılda dünyanın en popüler çiftlerinden biri haline gelen ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama’nın fotoğraflarının reklam afişlerinde izinsiz kullanılması kriz yarattı.

Başkan Obama’nın, Çin ziyareti sırasında Çin Seddi’ni gezerken çekilen bir kare, fotoğrafta giydiği ceketin üreticisi olan firma tarafından afişlerde kullanılmaya başlandı. Hatta Obama’nın fotoğrafının bulunduğu dev bir afiş, New York’taki ünlü Times Meydanı’na asıldı. Beyaz Saray yetkilileri hemen devreye girerek afişi kaldırmaya çalışsa da, reklamveren firma fotoğrafın telif haklarının AP ajansına ait olduğunu ve haklarının satın alındığını belirterek, reklamı kaldırmayı reddetti. Bunun üzerine Beyaz Saray hukuki girişim başlattı.

Hayvan hakları savunucusu PETA örgütü de kürk karşıtı reklam kampanyasında First Lady Michelle Obama’ya yer verdi. PETA Başkanı İngrid Newkirk, reklam için Michelle Obama’nın iznini istemediklerini, çünkü First Lady’nin bu türden bir talebi onaylayamayacağını bildiklerini belirtti.

 

Kaynak: www.gazetevatan.com

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.