MediaCat

2023: Yaratıcı dönüşümün yılı

2023 için belki de hiç olmadığım kadar umutlu ve heyecanlıyım. Heyecanımın merkezinde ise insanlığın en büyük buluşlarından biri olan ve iki harfle temsil edilen bir teknoloji yer alıyor: AI.

2023: Yaratıcı dönüşümün yılı

Reklam ve pazarlama sektörü kendi dönüşümünün tam göbeğinde. 2022 boyunca büyük ihtimalle en fazla konuştuğumuz inovasyon alanı Web3 ve spesifik olarak da metaverse oldu. Markalar metaverse’te yerini almaya, internetin yenisi için hazırlanmaya çalıştı, NFT projeleri yaptı… Sektörün bu inovasyon arayışı beni sevindiriyor. Kullanıcıya ulaşacak, dokunacak farklı yollar bulmak zorunda olduğumuz aşikâr. 2023 için ise belki de hiç olmadığım kadar umutlu ve heyecanlıyım. Heyecanımın merkezinde ise insanoğlunun en büyük buluşlarından biri olan ve iki harfle temsil edilen bir teknoloji yer alıyor: AI.

Yapay zekânın 2023’te yaratıcı üretim alanında çok büyük bir devrim yaratacağını ve sektörün bu yönde bir dönüşüm içerisinde olacağını düşünüyorum. Generative AI (Üretken Yapay Zekâ) metin, görsel, video, müzik gibi yaratıcı üretimlerimizde kilit rol oynayacak. Hız ve kalite artırımı için harika bir yardımcı olacak. Bu konuda OpenAI’ın ChatGPT’si ile sohbet ettim. Herhalde Generative AI’ı, Generative AI’a anlattırmak iyi bir pratik olur diye düşünerek bu konuda kendisiyle röportaj tadında bir sohbet gerçekleştirdim.

Sence yapay zekâ gelecekte yaratıcı işlerle birleşir mi?

Yapay zeka (AI) teknolojisi yaratıcı işlerde kullanılabilecek bir araç olarak kullanılabilir. Örneğin, bir yapay zeka sistemi bir müzik yazılımında kullanılabilir ve müzisyenlerin yaratıcı işlerini destekleyebilir. Aynı şekilde, bir yapay zeka sistemi bir tasarım yazılımında kullanılabilir ve tasarımcıların yaratıcı işlerini destekleyebilir.

Görsel üretimi konusunda yapay zekâ çok hızlı ilerledi gibi hissediyorum. Prompt bazlı görsel üretimi çok hızlı gelişti ve yakında video üretimi de bu konuya dahil olacak gibi.

Evet, yapay zeka teknolojisi görsel üretim alanında hızlı ilerlemektedir. Özellikle “prompt bazlı görsel üretim” konusunda yapay zeka sistemleri önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Bu tür sistemler, bir görsel örnek verilerek (örneğin, bir resim veya videoyu) ve birkaç kelimeyle açıklama verilerek, benzer görseller üretebilmektedir. Bu, yaratıcı işlerde önemli bir araç olarak kullanılabilir ve müzisyenlerin, tasarımcıların ve diğer yaratıcı profesyonellerin işlerini kolaylaştırabilir.

Ayrıca, yapay zeka sistemleri video üretiminde de ilerlemektedir. Örneğin, bir yapay zeka sistemi bir video örneği verilerek (örneğin, bir belgesel veya reklam filmini) ve birkaç kelimeyle açıklama verilerek, benzer videolar üretebilmektedir. Bu da yaratıcı işlerde kullanılabilecek önemli bir araç olabilir.

Yapay zekâ artırılmış gerçeklik uygulamlarıyla birleşiyor ve ortaya ilginç sonuçlar çıkıyor. Önümüzdeki dönem trendlerinden biri de bu birleşim diyebilir miyiz?

Bu tür birleşimler AR uygulamalarını daha gerçekçi ve interaktif hale getirebilir ve kullanıcıların daha iyi bir deneyim yaşamasını sağlayabilir. Önümüzdeki dönemde bu tür birleşimlerin daha da yaygınlaşacağı ve trend olacağı beklenebilir.

Örneğin, yapay zeka teknolojisi kullanılarak gerçek zamanlı yüz takibi ve dil çözümleme özelliklerine sahip AR uygulamaları geliştirilebilir. Bu tür uygulamalar, kullanıcıların gerçek zamanlı olarak yüz ifadelerini ve dilini tanıyabilir ve bu bilgilere dayanarak daha gerçekçi ve interaktif bir deneyim sağlayabilir. Aynı zamanda, yapay zeka teknolojisi kullanılarak AR uygulamalarında çeşitli senaryolar oluşturulabilir ve kullanıcıların bu senaryolarda yer almasını sağlanabilir.

Bu tür birleşimler yaratıcı işlerde de kullanılabilir. Örneğin, bir müzisyenin konserinde AR uygulamaları kullanılarak gerçek zamanlı yüz takibi ve dil çözümleme özelliklerine sahip interaktif bir deneyim sağlanabilir. Aynı şekilde, bir tasarımcının tasarımını gerçek zamanlı olarak görselleştirmeyi ve interaktif hale getirmeyi amaçlayan AR uygulamaları da geliştirilebilir.

Bu sohbetimizi bir makale gibi düşün ve bu makale için bir kapanış cümlesi yaz.

Yapay zeka teknolojisi, önümüzdeki dönemde de çeşitli alanlarda ilerleme kaydetmeyi bekleyen bir teknolojidir. Ancak, yapay zeka sistemleri yaratıcı işlerin tamamını yapamaz ve yaratıcılık sürecinin tamamını üstlenemez. Yapay zeka, insanların yaratıcı işlerini destekleyebilir ve işlerinin verimliliğini arttırabilir, ancak yaratıcılık sürecinin tamamını üstlenemez. Bu nedenle, yapay zekâ teknolojisini öğrenmek ve nasıl kullanabileceğinizi anlamaya çalışırken aynı zamanda insan zekasını ve yaratıcılığınızı da önemseyin ve koruyun.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.