MediaCat

#kadınerkekeşittirnokta Konferansı’na geri sayım başladı

YANINDAYIZ Derneği’nin düzenlediği konferans 5 Nisan tarihinde yüz yüze gerçekleşecek.

#kadınerkekeşittirnokta Konferansı’na geri sayım başladı

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin erkeklerin aktif katılımıyla sağlanması adına faaliyet gösteren YANINDAYIZ Derneği’nin düzenlediği #kadınerkekeşittirnokta Konferansı bu yıl katılımcılarıyla yeniden yüz yüze buluşmaya hazırlanıyor. Dördüncü yılına giren konferans, 5 Nisan tarihinde 08:30-13:00 saatleri arasında DasDas Sahne’de gerçekleşecek.

#kadınerkekeşittirnokta Konferansı, alanında deneyimli konuşmacıların toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu ele alacağı dört ana oturuma ve İş Dünyasındaki İyi Uygulamalar oturumuna ev sahipliği yapacak.

Şirketlerin toplumsal cinsiyet eşitliği alanında yaptıkları projeleri anlattıkları İş Dünyasındaki İyi Uygulamalar oturumunda, kurumların projelerini onlardan yararlanan çalışanlar anlatacak. Beşer dakikadan oluşan kısa oturumlar, katılımcılara kişisel hikâyelerini anlatma olanağı sağladığı gibi, toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki örnek uygulamaların hayatlarımızda nasıl bir fark yaratabileceğini de hatırlatacak.

Erkeklik hallerinin otoriter erkekten eşitlikçi erkeğe dönüşümünün ele alınacağı Erkeklik Halleri oturumu Gazeteci & Yazar Fatoş Karahasan moderatörlüğünde gerçekleşecek. Sanatçının 100 Yılı oturumu, Afife Jale ve Media Muvahhit’in öyküsünden hareketle günümüz sanatçılarına ve kişisel hikâyelerine uzanacak. Berber Dükkânı Sohbetleri oturumu, YANINDAYIZ Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Tozluyurt, Avi Alkaş ve Mehmet Nane ile Mert Fırat’ın sahneleyeceği sohbeti katılımcılarla buluşacak. Moderatörlüğünü Araştırmacı Yazar Evrim Kuran’ın üstleneceği Gençler Toplumsal Cinsiyet Duvarlarını Yıkıyor oturumunda katılımcılar, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında yapılabilecekleri gençlerden dinleyecek.

YANINDAYIZ Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Nur Ger, #KadınErkekEşittirNokta Konferansı ile ilgili şöyle konuştu: “YANINDAYIZ Derneği, erkeklerden erkeklere köprü kurarak toplumsal cinsiyet eşitliğini ve zihniyet dönüşümünü sağlıyor. Farkındalık oluşturmak amacıyla 2018 yılında kurulduğumuz günden bu yana her yıl bir konferans düzenliyoruz. İlkini 2019 yılında gerçekleştirmiştik. Bu yıl #kadınerkekeşittirnokta Konferansımızı, pandemiden sonra yeniden yüz yüze gerçekleştirebilmenin sevincini yaşıyoruz. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olması sebebiyle konferansımızın programını geçmişten öğrenecek, bugünü değerlendirecek ve geleceği şekillendirecek şekilde hazırladık. Doğrusu bizim de en çok yoğunlaşmak istediğimiz alan gelecek, yani gençler. Bunun için de gençlerin konferansımıza ücretsiz şekilde katılmasını ve mikrofonu onlara uzatarak geleceği birlikte nasıl şekillendireceğimizi öğrenmeyi planladık.”

#kadınerkekeşittirnokta Konferansı hakkında detaylı bilgiye kadinerkekesittirnokta.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.