MediaCat

Sokak etkinlikleri markaların tanınırlığını artırıyor

Youth Research, hazırladığı Nisan 2011 Trend Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. Bu ayki konusu sokak etkinlikleri ve gençlerin sokak etkinliklerine bakış açısı olan rapora göre; markaların sokak etkinliklerine sponsorluğu, gençlerin %70’inin etkinliklerden beklentileri artıyor.

Sokak etkinlikleri markaların tanınırlığını artırıyor

Youth Research, hazırladığı Nisan 2011 Trend Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. Bu ayki konusu sokak etkinlikleri ve gençlerin sokak etkinliklerine bakış açısı olan rapora göre; markaların sokak etkinliklerine sponsorluğu, gençlerin %70’inin etkinliklerden beklentileri artıyor.

Esomar kuralları doğrultusunda niteleyici ve niceleyici araştırma metodları kullanarak gençlerin tutum ve davranış biçimlerini, algılarını, beklentilerini araştıran, Türkiye’nin gençlik odaklı pazar(lama) araştırma şirketi Youth Research; Nisan 2011 Trend Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı.

Youth Research’un, sokak etkinlikleri konulu araştırmasının sonuçlarına göre; markaların sokak etkinliklerine sponsorluğu, gençlerin %70’inin etkinliklerden beklentilerini artırıyor. Gençlerin %27’si ise sponsor markaların sokak etkinliklerinden beklentilerini değiştirmeyeceğini belirtiyor.

Araştırmada katılımcıların %42’sinin, katıldıkları etkinliklerdeki sponsor ve sponsorları hatırladıkları ortaya çıktı. Katılımcıların %41,6’sı ise etkinliği düşündüklerinde sponsorları hatırlayabileceklerini dile getirdi.

Araştırmada katılımcılara; açılışlar, festivaller, konserler, spor etkinlikleri gibi sokak etkinliklerine ayırdıkları bütçe de soruldu. Katılımcıların %32,7’si etkinlikler için 25-50 TL arasında bir bütçe ayırdıklarını belirtirken, %23,6’sı 50-100 TL arasında bir bütçelerinin olduğunu söyledi. Araştırmaya göre, sokak etkinliklerine bütçe ayırmayanların oranı ise %15,4.

Araştırma sonuçları gençlerin sokak etkinliklerinden beklentileri konusunda önemli sonuçlar ortaya çıkardı. Araştırmaya katılan gençlerin %63’ü sokak etkinliklerinde içki satışının olması gerektiğini söylerken, %19’u içki satışı istemediklerini belirtti.

Araştırmada ayrıca gençlerin sokak etkinliklerinden hangilerine katıldığı da soruldu. Gençlerin %80’i spor etkinliklerine, %56’sı açılış ve galalara hiç katılmamış.

Nisan Ayı Trend Araştırması Bilgilendirme Notu:

Anket İçeriği:

Tarih: Nisan 2011

Yöntem: Online Survey

Araştırma Konusu: Sokak Etkinlikleri

Katılımcı Sayısı: 336

Yaş Aralığı: 13-35 yaş

Şehirler: Toplamda 32 ilde olmak üzere; İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, İzmit, Eskişehir, Trabzon, Antalya, Adana, Bursa, Samsun, Kayseri Manisa, Gaziantep, Sivas, Elazığ, Edirne, Muğla; ağırlıklı katılım sağlanan iller arasında yer almıştır.

Katılımcı Profili:

Katılımcıların %61’i erkek, %39’u kadındır.

Ankete katılanların yaklaşık %69’u 20-25 yaş aralığındadır.

Katılımcıların %68’i üniversite öğrencileridir.

Araştırmadan diğer sonuçlar:

  • Gençlerin %62’si gündemi internet sitesi ve sosyal ağlardan takip ederken, %15’i online gazetelerden takip etmektedir. Televizyon ise %9’luk bir oranla mecralar içerisinde 3. sırayı almaktadır.
  • Gençlerin müzik tercihleri dağılım göstermesine rağmen; %17’si Rock %15’i Pop müzik dinlemeyi tercih etmektedir.
  • Gençlerin ‘gündem’ini %45 oranında Seçimler, %37 oranında da ÖSYM àYGS Şifrelemeleri oluşturmaktadır.
  • Gençlerin %34’ü yerli dizi seyretmediğini belirtirken, yerli dizi seyredenler Behzat Ç. ve Öyle Bir Geçer Zaman ki dizilerini takip etmektedir. Ezel ve Muhteşem Yüzyıl dizileri ise onları takip eden diziler arasında yer almaktadır.
  • Çağın bir getirisi olan teknolojinin gençlerin hayatında ne kadar yer aldığını ve teknoloji ile geçen zamanı nasıl kullandıklarını sorulduğunda %88’inin aynı anda birden çok şeye ilgi gösterdikleri ortaya konmuştur.
  • TV, bilgisayar ve cep telefonunu eş zamanlı kullananların %33’ü sürekli; %37’si çoğunlukla; %30’u ise ara sıra teknolojiye çok yerden eriştiği ortaya çıkmıştır.
  • Avea’nın reklamları gençlerin en beğendiği reklamlar arasında birinci sıradadır. 11833 reklamı ise Avea’nın yakın takipçisi olarak beğenilen reklamlar arasında 2. sırayı aldı.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.