Reklamlarda klasik çevreciliğin sonu geldi

Getty Images’ın en son trend raporu MAP Report 2, reklam ve pazarlamanın çevreci vicdanımızdan…

Reklamlarda klasik çevreciliğin sonu geldi

Getty Images’ın en son trend raporu MAP Report 2, reklam ve pazarlamanın çevreci vicdanımızdan nasıl faydalandığına dikkat çekiyor.

Getty Images 2008 MAP Report’u (What makes a picture) sundu. Getty Images’in ana trend raporlarının ikincisi olan MAP Report 2 çevre ile ilgili konuların 2007 yılında reklam ve iletişimde oynadıkları temel rollere odaklanıyor, bu rollerin 2008 yılında reklam ve pazarlama dünyasını nasıl değiştireceğini araştırıyor, yaratacağı etkileri inceliyor. Rapor, gelip geçici eğilimlerden ziyade görsel kullanıcılarının görsel iletişimi yaratırken uygulayacakları ve dikkat edecekleri uzun vade gelişmeleri tanımlıyor.

Medya her gün çevre ile ilgili güncel hikayeler sunmaktadır. Her ay içinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli konusuna olan ilgimizi arttıracak konferanslar, organizasyonlar ve yayınlar ortaya çıkmaktadır.

Rapor , pazarlamacılara ve reklamcılara dünyada giderek büyüyen çevresel bilinçle paralel stratejileri nasıl geliştirebilecekleri konusunda yol gösteriyor. Ekolojik markalardan biri olarak konumlanmak için her kullandığınız görselin hayati önemi var. 2008 yılında markalar daha bilinçli, davranmak zorundalar. Getty Images’in Yankelovich araştırma şirketiyle birlikte yürüttüğü tüketici araştırmasının sonuçlarına göre global tüketiciler daha gerçekçi reklamlara itibar ediyorlar ve yanlış mesajlar ileten reklamlara karşı tavır alıyorlar.

MAP Report nasıl hazırlandı

MAP Report trendlerle ilgili ve kitle iletişimine bakışınızı değiştirecek benzersiz ve az bulunur içeriğe sahiptir. MAP Reportu yaratırken Getty Images’in global yaratıcı araştırma ekibi 500’ün üzerinde dergi ve 2000 sayfa dergi ilanı üzerinde çalıştı, Getty Images web sitesindeki 50.000 araştırma sonuçlarını tek tek analiz etti ve bir yıl boyunca Getty Images müşterilerinin gerçekleştirdiği marka konumlama çalışmalarını inceledi. Getty Images ekibi araştırmanın mevcut en kapsamlı yaratıcı trend araştırması olması için 2500’den fazla reklam ve tasarım profesyoneliyle birebir görüştü , fikirlerini aldı.

2008 yılında tüketicinin dikkatini çekmek için yeşil yerine kahverengiyi kullanın

Tüm analizler tüketicinin yeşil görsellerden yorulduğu gerçeğini işaret ediyor. Getty Images’in yaratıcı danışmanı Lewis Blackwell, çevreciliğimizin görsel dilini yaratırken anlamlı bir simgeyi görsel bir klişeyle öldürme tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuz konusunda da bizi uyarıyor; “Aslında dikkati yakalamak için öğrenmemiz gereken ilk ders klasik çevreciliğin öldüğü ve ekolojik klişelerden uzak durmamızın şart olduğu”dur.

Bu yıl çevre konusunda gerçekçilik önem kazanacak: Kutup ayıları yerine konuyu yerelleştirmek önemli olacak.

Getty Images global yaratıcı planlama direktörü Rebecca Swift , ticari iletişimde milyar dolarlar harcanarak kullanılan çevre ile ilgili değerlerin , politik arenada ve kamu oyunda da çok kullanıldığını ve çok güçlü ama aynı zamanda çok tehlikeli olabileceğini söylüyor. Swift ; görsellerin, çevre gibi politik ve duygusal bir konuyu, insanların günlük hayatları içinde gerçek bir sorun olarak algılayacakları şekle dönüştürme gücü konusunda uyarıyor. Çevre ile ilgili sorunların kişisel seviyede her birimizle bağlantı kurulabilmesi görseller sayesinde mümkün olacaktır. Kuzey kutbu veya kutup ayısı fotoğrafları tüketici üzerinde çevre ile ilgili harekete geçirici etkiler yaratma konusunda gelecekte yetersiz kalacaklardır.

MAP Report’ta yer alan diğer bulgulardan alınmış özet başlıklar:

. Hayvanlar’ın çekiciliği: Hayvanların konuyla ilgisiz bir şekilde sırf sevimli ve eğlenceli oldukları için sergilenmesi devri hem ekolojik reklamlarda hem de daha geniş global kültürde sona ermiştir. İletişimde hayvan görsellerini kullanırken size yol gösterecek yeni bulgular vardır.

. Yeni mitoloji: Bu güne kadar yeşil ve onunla ilgili pek çok görselle karşılaştık. Fakat yeşilin anlamı iyi ve kötü arasında bir karışıklık olarak algılanma eğiliminde. Çevreciliğin tanımında gelecekte yeşili kullanma konusunda daha dikkatli olmalıyız.

. Lokalizasyonun önemi: Tüketicinin ilgisini yakalamak için çevresinde yer alan, ona yakın motifleri kullanmanın önemi artıyor. Tüm ülkelerde tek bir global kampanyayı uygulayarak başarılı olmak isteyenler için kötü haber.

. Uzaklar artık yakın: İletişim ve sayahat konusundaki gelişmeler uzakların gizemini öldürdü. Bir şey gerçekten uzak ve ulaşılmaz değilse bizi etkileme büyüsüne de sahip değildir.

Klişe çevrecilik yapmamak için öneriler: Tüketicide, reklamverenlerin ve reklamcıların dikkat etmesi gereken üç temel davranış var.

1 . İlgisizlik: İklim değişikliği tüketicilerin pek umurunda değil. Başka bir deyişle, tüketiciler bu konuyu herhangi bir davranış değişikliğine yol açacak kadar umursamıyorlar.

2. Kuşkuculuk. Tüketiciler belki iklim değişikliğine değil ama reklamlardaki yeşilciliğe son derece kuşkuyla yaklaşıyorlar, inanmıyorlar ve yeterince samimi bulmuyorlar. Yeşilcilik sadece çevreciliğin dikkatsizce ve hiç de yaratıcı olmayan bir şekilde kullanıldığı yararsız bir klişe haline gelmiştir.

3. Kırgınlık: Tüketiciler çevreciliğe değil ama ekolojik görülen ürünlerin belli sosyal segmentlerle özdeşleşmesine içerlemektedirler. Sosyal katmanlar arası bir kırgınlıktan öteye bu tip ürün ve markaların bir tür entellektüel gösterge inancıyla ve bilinçsizce tüketildiğine inanıyorlar.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.