Tüketicilerin gönlünde yatan markaları belirleyen ve bu yıl 13’üncü kez hayata geçirilen Türkiye’nin Lovemark’ları araştırması, 2020 sonuçlarıyla karşınızda.
Spor ayakkabı kategorisi spontan bilinirliğin yüksek olduğu kategoriler arasında. Tüketicilerin ilk akla gelen marka olarak 33 farklı markayı zikrettiği kategorinin zirvesinde ise sıkı bir rekabet var. 1 endeks puan ile kategorinin Lovemark’ı olma unvanını elde eden ise adidas. Markanın sahip olduğu zihin payının 35 yaş üzerindeki tüketicilerde daha ön plana çıktığını not etmekte yarar var. Ayrıca kadınların erkeklere oranla markayı kendilerine duygusal açıdan daha yakın bulduklarını da belirtmeli. Kategorinin ikinci sırasında yer alan Nike’a dair önemli bir not ise markanın zihin payı konusunda 15 – 34 yaş aralığında daha başarılı bir grafik çizdiği.

Genel sıralamada dördüncü sırada yer alan Puma’nın beklenti ve ihtiyaçları karşılama ve asla vazgeçilemeyecek kadar sevilme konusundaki başarılı performansı da dikkat çekiyor.

Sırada: MediaCat Lovemarks 2020 Şampuan – Elidor