Kürtaj turları başlıyor

'Kürtaj yasaklanacak' söylemi turizmci için 'iş fikri' oldu. Tur operatörleri 'kürtaj dahil tur' için yurtdışında anlaşma yapmaya başladı.

04.07.2012 - 00:00 | MediaCat

Kürtaj yasağı tartışmaları, bir yasal adım atılmayacağına dair son açıklamalara rağmen tur operatörleri için iş fikri oldu. Operatörler yasağa yönelik somut adımlar atmaya başladı bile. Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, kürtaj için Kırım’da otel ve hastanelerle ilgili ön anlaşma yaptıklarını açıkladı.

Polatoğlu, "Kırım’daki 3 hastane ile anlaştık. Çalıştığımız otellerle de prensipte anlaşma sağlandı. Eğer Türkiye’de kürtaj yasaklanırsa ertesi gün devreye sokacağız. Kürtaj dahil, 3 gece 4 gün 299 euro olacak" diye konuştu.

Kürtaj yaptırmak isteyenlerin ister hastanede, isterse otelde kalabileceğini belirten Polatoğlu, önümüzdeki dönem ciddi bir kürtaj turizminin başlayabileceğini iddia etti. Kürtaj için ilk olarak KKTC’yi düşündüklerini belirten Polatoğlu, "Ancak bakanlık Kıbrıs’a karşı önlem almayı düşünmüş. Herhangi bir talep geldiğinde böyle bir hizmet yapılmayacak diye yazı bile yazılmış. Şimdi en büyük hedef ülke Kırım" dedi. Polatoğlu, "Eğer KKTC’de yasaklanırsa, yılda 30-40 bin kişi bu turları talep eder" dedi.

(Kaynak: Dünya)

Giriş

Parolanı mı unuttun?

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.