The Guardian bankanın reklamlarını geri çektiğini duyurdu.
İngiliz finans devi HSBC‘nin İsviçre’de yürüttüğü özel bankacılık operasyonuna ilişkin haberler geçtiğimiz haftanın en önemli uluslararası gündem maddelerinden birisiydi. Fransız gazetesi Le Monde ve İngiliz gazetesi The Guardian‘ın öncülüğünde gündeme taşınan olayda, bankanın gizli hesapları ile diğer ülke vatandaşlarının vergi kaçırmasına ve kayıt dışı gelirlerini aklamasına nasıl yardımcı olduğu belgeleriyle ortaya çıkarılmış ve büyük tepki çekmişti. Haberler bankanın ismi sızdırılan binlerce mudisini de açık etmişti.
Haberler üzerine HSBC, geçtiğimiz hafta başından itibaren The Guardian’a verdiği reklamları durdurdu. Gelişme, köşe yazarı olarak görev yaptığı gazete The Telegraph‘ın en önemli reklamverenlerinden birisi olan HSBC’yi üzmemek için habere yer vermeyi reddetmesi sonucu görevinden istifa eden Peter Oborne’un dikkat çekmesiyle ortaya çıktı. Press Gazette’e konuşan Oborne, Telegraph’da son iki yıl içerisinde mali gücünü özgür basını susturmak için kullandığını iddia ettiği HSBC’ye ilişkin hiçbir olumsuz haberin yer almadığını söylüyor.
5,1 milyon pound’luk reklam bütçesiyle HSBC, İngiltere’nin en büyük reklamverenleri sıralamasında ilk 50 içerisinde yer alıyor.
Kaynak: Press Gazette
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.