MediaCat

Hayatı biriktirmek gerek

Vakıf Emeklilik’ten Dünya Tasarruf Günü’ne özel bir reklam filmi.

Hayatı biriktirmek gerek

Tüm dünyada 31 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Tasarruf Günü kapsamında Vakıf Emeklilik, aşırı tüketime dur diyen bir reklam filmi yayınladı.

Paylaşmaktan ziyade tüketime odaklanan bir annenin, alışveriş sırasında yanında duran çocuğunu görmezden geldiği filmde marka, aşırı tüketim nedeniyle insanların yalnızca para değil, aynı zamanda sevdikleriyle paylaşacakları zamanı da harcadıklarını vurguluyor ve hayatı biriktirme çağrısında bulunuyor.

Dünya Tasarruf Günü’nde yaptığı açıklamada gelişmiş bir ekonomi için birikim kültürünü toplumun her kesimine anlatmanın büyük önem taşıdığını belirten Vakıf Emeklilik, ülkemizde birikim sağlamak için en iyi alternatiflerden birinin Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) olduğunu hatırlattı.

Bireylerin daha iyi bir gelecek kurmaları için birikimin kaçınılmaz olduğunun belirtildiği açıklamada, kişilerin, çalıştıkları dönemdeki hayat standartlarını emeklilik dönemlerinde de devam ettirmeleri için düzenli bir birikim yapmaları gerektiği vurgulanarak, bu birikimi sağlamanın en iyi yollarından birinin de yüzde 25 devlet katkısıyla desteklenmiş bir tasarruf sistemi olan BES olduğu ifade edildi. Açıklamada, “BES, kişinin kendi birikimlerini korumakla beraber ülke ekonomisine büyük oranda katkı sağlamaktadır. Toplumsal olarak, BES’in gelişimi piyasadaki volatiliteyi azaltmakta ve dolayısıyla stabilizasyonu da artırmaktadır. Bu durum, serbest piyasalara olan güvenin artmasıyla birlikte ülke ekonomisine de büyük katkı sağlamaktadır” denildi.

BES’te devlet katkısı dahil 108 milyar TL’lik bir fon birikimi ve 6,8 milyon katılımcının yer aldığı bilgisinin paylaşıldığı açıklamada, “Bu rakamlar da her yıl artış gösteriyor. Hem katılımcı sayısı hem de toplanan fon miktarına baktığımızda, önümüzde umut veren bir tablonun olduğunu görüyoruz” ifadesi yer aldı.

Bireysel emeklilik fon büyüklüğünün 2013 – 2018 yılları arasında yüzde 237 büyüdüğünün ancak bu olumlu gelişmeye rağmen BES fonlarının gayrisafi yurtiçi hasılanın yaklaşık yüzde 3’ünü oluşturduğunun altının çizildiği açıklamada, toplumda BES ile algı ve farkındalığın giderek arttığı da belirtildi.

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.