MediaCat

“Gizli reklam paranoyası”

Türkiye Reklam Konseyi televizyonlardaki çeşitli programlarda yer alan markaların “moziklenmesi” şeklinde tezahür eden “gizli reklam paranoyası”ndan şikayetçi.

“Gizli reklam paranoyası”

Türkiye Reklam Konseyi televizyonlardaki çeşitli programlarda yer alan markaların “moziklenmesi” şeklinde tezahür eden “gizli reklam paranoyası”ndan şikayetçi.

Uluslararası Reklamcılık Derneği (IAA), Reklamverenler Derneği (RVD), Reklamcılar Derneği (RD), Türkiye Basın Reklam Komisyonu, Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD), Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK) ve Reklamcılık Vakfının (RV) başkan ve başkan yardımcılarından oluşan Türkiye Reklam Konseyi, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada sektörü düzenlemek için oluşturulan kurulların düzenleyicilik işlevlerini bir kenara bırakıp ağır cezalar yağdırarak yapımcıları ve yayıncıları yıldıran bir tavır sergilediğini söyledi.

Televizyonlar, Reklam Kurulu tarafından gizli reklam yapma suçlamasıyla karşılaşıp para cezasına çarptırılmaktan çekindikleri için marka ve firma adlarını okunmaz hale getirmek amacıyla logoları “mozaikliyorlar.”

Geçtiğimiz hafta içinde Ünlüler Çiftliği yarışmacılarından Hakan Ural’ın giydiği Fenerbahçe formasının üzerindeki Avea logosunun ve Bir İstanbul Masalı’ndaki otomobillerinin markalarının mozaiklenmesi söz konusu uygulamanın en ilginç örneklerinden bazıları.

İlgili İçerikler

Parolanı mı unuttun?

Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Giriş

Gizlilik Politikası

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.