1800 proje arasından öne çıkarak hem Felis’e hem de son bir yıla damgasına vuran projelerin bazılarını sizinle paylaşmak istiyorum.
Dokuzuncusunu gerçekleştirdiğimiz Felis Ödülleri’nde bu yıl ilk kez Yaratıcılık ve PR jürisi kurduk. Yaratıcılık jürisinde Türkiye’nin en büyük ajanslarının kreatif bölüm başkanları ve reklamverenler görev yaptı. PR jürisi ise Türkiye’nin en büyük PR ajanslarının başkanları ve şirketlerin kurumsal iletişim bölümü başkanlarından oluştu. Felis Ödülleri’ni oluşturan dört ana bölüm için 80 kişilik bir jüri çalıştı.
Jüri başkanlarımız ve üyelerimizle birlikte yaklaşık 1800 proje inceledik. Bu 1800 proje arasından öne çıkarak hem Felis’e hem de son bir yıla damgasına vuran projelerin bazılarını sizinle paylaşmak istiyorum.
TBWA\ISTANBUL, 4 saatte silinen haberler projesiyle hemen hemen tüm bölümlerde yarıştı ve tüm jürileri en çok etkileyen projelerden biri oldu. Ajans, aynı projeyle bu yıl Cannes Lions’tan da ödülle dönmüştü.
TBWA\ISTANBUL ve Radikal, Gezi protestoları sırasında çıkarılan bir yasa hakkında farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdikleri proje için Radikal. com.tr’deki haberleri 4 saatin sonunda silerek siteyi sansürlenmiş bir web sitesi haline getirmişti. Hayata geçirildiği dönemde büyük yankı uyandıran proje sayesinde okuyucular, yasa onaylandığı takdirde internet dünyasının neye benzeyeceğini deneyimlemişlerdi.
Ajans, kampanya ile ilgili açıklamasında şöyle diyor: “Her türlü internet içeriğinin dört saat içerisinde ve mahkeme kararı olmadan silinebilmesini sağlayacak yeni internet yasasına dikkat çekerek farkındalık yaratmak amacıyla Radikal.com.tr’deki haberlerin 4’er saat boyunca yavaşça kaybolmasını sağladık. İnsanlar internet paylaşımlarını silerek bunu sosyal bir harekete dönüştürdü.”
radikal.com.tr/4saat adresinden duyurulan uygulamanın yanı sıra kampanya sosyal medya hesaplarına da taşınmış. Facebook ve Twitter paylaşımları da silinirken; hazırlanan ilan, banner ve mailing’lerle de proje desteklenmiş.
Ambalajlarına isimlerimizi yazdığı kampanyasını bir adım öteye götürerek bilinirliği artırmak, paylaşılabilir içerik üretimi ile daha geniş kitlelere ulaşmak isteyen Coca-Cola için C-Section tarafından hazırlanmış bir proje ‘Onun ismi ne?’ Ajans, bu kampanya dahilinde bir online video ve bir web sitesi hazırlamış.
C-Section, stratejisini ve uygulamayı şöyle açıklıyor: “Herkese doğduğunda bir isim verilir. Ancak bu isim, büyüdüğünüzde görünüşünüzle uyuşmayabilir. ‘Bende ne tipi var?’ sorusu, herkesin cevabını öğrenmek isteyeceği bir soruydu. Biz de insanların bu cevaba ulaşmasını sağlamalıydık. Onunismine.com’a facebook hesapları ile girenler, bir fotoğrafını seçiyordu. Site otomatik olarak o fotoğrafın altına biri gerçek, 4 farklı isim getiriyordu ve insanlar o kişinin ismini tahmin etmeye çalışıyor ve kimde hangi ismin tipi var, herkes öğreniyordu.”
Tribal bu seneki yarışmanın yıldızlarından biri. Vodafone için hazırladıkları “Beşiktaş Esnafı” isimli proje şöyle bir içgörüden yola çıkarak hazırlanmış: “Beşiktaşlılık yalnız gönüllerde, statlarda yaşanan bir aşk değil, aynı zamanda Beşiktaş semtine olan bir bağlılıktır.” Ajans bu içgörüden yola çıkarak Beşiktaş semtini sahiplenmeyi forma lansmanının bir parçası haline getirmiş.
Beşiktaş’ın yerli, köklü esnafını, kendi dükkanlarından parçalarla yeni sezon formalarını giydirerek kamera karşısına geçirmişler. Hazırlanan ilanlarla semtin reklam panolarını donatmışlar. Amaç, fanatikler, Beşiktaş’ı koşulsuz sevenler, her koşulda takımına destek verenler, saygılı, ağırbaşlı, asi Beşiktaşlılar ve diğer takımlardan tüm açık fikirli futbol severleri etkilemek ve onlarda bir farkındalık yaratmak.
41? 29! Tarafından WWF için yapılan bir kampanya. Milenyum kuşağını etkilemek isteyen ajans, #SonSelfie’yi bu gençlerin en fazla kullandığı mecralardan biri olan Snapchat’te hayata geçirmiş.
Snapchat’te paylaşılan selfie’lerin ömrü yalnızca 10 saniye. Bu süre sonunda, yollanan fotoğraflar yok oluyor. Ajans, #SonSelfie hashtag’i ile türü tehlike altındaki hayvanların fotoğraflarını paylaşmış. İmajlar, yok olmadan önce yardım istemiş. Kullanıcılar mesajları sosyal medyada paylaşarak ya da bağış yaparak ya da evlat edinme yoluyla hayvanlara yardım etmişler.
C-Section tarafından hazırlanan “Vodafone İstanbul Maratonu” maratonun bilinirliğini ve katılımını artırmak amacıyla yapılmış bir proje. Sabah koşusuna ve yürüyüşüne çıkanların peşine onlarca koşucu takılmış. Bir anda peşinde bu kadar koşucuyu görüp, kendilerini maraton ortamının içinde bulan insanların tepkileri videoya kaydedilmiş ve internete konulmuş. Bu farkındalık çalışması sonucunda Vodafone İstanbul Maratonu bu yıl 180 bin kişilik katılımla bugüne kadar yapılan en yüksek katılımlı İstanbul Maratonu olmuş.
Global bir yarışma olma yolunda ilerleyen Felis Ödülleri’nin kazananları 4 ve 5 Kasım 2014 tarihinde Harbiye’deki İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen görkemli iki törenle ödüllerine kavuştu.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.