Felis heyecanı başvuruların açılmasıyla resmen başladı. Ödüllere giden yolda atmanız gereken birkaç basit adım var.
2006’da yola çıkan Felis Ödülleri bu yıl 13’üncü senesini kutluyor. Hem ajans ve reklamverenlerin başvurularına hem de bireysel başvurulara açık olan Felis Ödülleri 2018 ile ilgili merak ettiğiniz her şey karşınızda.
Burada yanıt alamadığınız diğer soruların cevaplarını Felis Ödülleri 2018 için hazırladığımız başvuru kitapçığında bulabilirsiniz.
Felis, Türkiye’nin hem yaratıcılığı hem de “etki”yi değerlendiren tek yarışmasıdır.
Sadece 7 küçük adımda…
1. Felisodulleri.com adresine gir.
2. Üye ol, üye ve kurum bilgilerini doldur.
3. Karşına doldurman gereken; brief, strateji, uygulama, sonuç ve diğer proje ayrıntılarını yazacağın bölümlerin bulunduğu sayfa gelecek.
4. Bu ayrıntıları doldurduktan sonra projene uygun bulduğun kategorileri seçeceksin.
5. Bir sonraki sayfaya geçtiğindeyse proje materyallerini doldur. Unutma ki, projeni etkili bir case videosu ya da bir board ile anlatabilirsin. Dosyaları yükledikten sonra seçtiğin kategorileri tekrar etiketle.
6. Başvurunun bitmesi için son adıma geldin bile. Projenin künyesine hem kendi şirketinden hem de paydaşlarından katkıda bulunan isimleri ekle. Ve artık projeni onaylayabilirsin.
7. “Onayla” butonundan sonra karşına son olarak ödeme sayfası çıkacak. Ödemeni yaptığın an artık ödül yoluna girmiş olacaksın.
Felis Ödülleri, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan gelecek reklamveren, bireysel ve ajans başvurularını kabul etmektedir. Türkiye dışından ajanslar da yarışmaya katılabilir ancak başvurulan çalışmanın Türkçe yayınlanmış olma şartı aranır.
Ben bir ajansım.
Felis’te ajansların başvurabileceği tam 15 bölüm var! Tüm bölümlerin detaylarını kataloğumuzdan inceleyebilirsiniz. Bu sene yeni bölümümüz Marka Deneyimi ve Aktivasyona da bir göz atmadan geçmeyin.
Ben bir reklamverenim.
Sadece reklamverenlere açık bir bölümümüz var: Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü. Bu bölüme ajanslar başvuramaz. Ancak firmalar başvuru formuna projede birlikte çalıştıkları ajans ya da şirketleri “ortak ajans” olarak yazabilirler.
Marka Deneyimi ve Aktivasyon, Markalı İçerik ve Eğlence, Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Bölümü, Verinin Yaratıcı Kullanımı Bölümleri ise, ajansların yanı sıra reklamveren firmaların başvurularına da açıktır.
Bireyseller, tabii ki size de yerimiz var.
Üretimde Ustalık Bölümü’ne ajans başvuruları dışında bireysel katılım da mümkün.
14 Eylül 2018’e kadar zamanın var.
Yarışmaya 1 Ekim 2017 – 14 Eylül 2018 dönemi içinde yayınlanmış / uygulanmış özgün çalışmalar katılabilir.
Dönüştüren Pazarlama Etkisi Bölümü için ise bu bölümdeki katılımlar pazarlama çıktılarına ait olduğundan işler biraz farklı. Bu bölüme 1 Haziran 2015 – 30 Mayıs 2018 tarihleri arasında hayata geçirilen projeler katılabilir.
Burada paniğe yer yok. Seni en iyi başvuruya götürecek şey sadece üç minik adım:
1. Felis sadece yaratıcılığa odaklanıyor sanma, bir diğer gözü de etkinin üzerinde. Yani başvurduğun çalışmanın ne kadar yaratıcı olduğunu anlat, anlat ama gerçekleştirdiğin iletişim çalışmasının markanın hedeflerine ve tüketiciye olan etkisinden söz etmeyi de sakın unutma.
2. Story Board mu, case videosu mu ya da sadece billboard mı? Projeni jürinin önüne sunarken kullanacağın tek araç başvuru esnasında seçeceğin materyal. Bu yüzden ince eleyip sık doku, stratejik seçimler yap. Yani eğer Açıkhava Bölümü için bir çalışman varsa tabii ki halihazırda uygulamasını yaptığın billboard’unu yükleyebilirsin ama PR çalışmanı anlatırken hazırladığın bir case videosuyla projeni jüriye daha güzel bir şekilde sunabilirsin.
3. Case videosu mu? Bir Felis case videosu hem yaratıcılığı hem etkiyi göstermelidir.
Biliyoruz, bu sene çok iyi iş çıkardın, çok çabaladın, ter döktün. Şimdi ise tüm bu emeklerini Felis ile taçlandırma zamanı!
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.