Sürdürülebilir modanın yeni oyuncuları, coronavirus sonrası dönemde de gündemde olacak gibi görünüyor.

Evde kaldığımız bugünlerde pek çok şeyi sorguluyoruz. Bunlardan biri kendi geleceğimiz ise, ikincisi de Dünya’nın geleceği.
Üretimlerini sürdürülebilir kaynaklara dayandıran markaları bir süredir daha sık anar olmuştuk. Ancak belli oldu ki bundan sonra çok daha fazla duyacağız seslerini. Çünkü uzmanların üzerinde birleştiği şey, bundan sonra topluma ve dünyaya katma değer katmayanların ayakta kalamayacağı üzerine.
Bu motivasyonla yola çıkan isimlerden biri de Giyi. Kariyerinden Alametifarika, TBWA\Istanbul ve Daniska gibi ajanslar geçen ve birkaç yıldır Londra’da yaşayan Burcu Tokatlı’nın kreatif direktörlüğünde şekillenen bir marka.
“Coronavirus günlerinde çevre dostu bir marka çıkarmak manidar oldu” diyerek anlattığı ve sahipliğini Göknil Bigan’ın üstlendiği marka, sürdürülebilir moda çatısı altında, dönüştürülerek giyilebilen ve yalnızca yedi modelden oluşan bir elbise serisinden meydana geliyor. “Dönemin zor olacağını düşünsek ve moda endüstrisinin ve dünyanın nereye gideceğini bilmesek de, daha iyi bir dünya hayalimiz… Çevre dostu moda markalarının ivme kazanacağına inanıyoruz” diyor Tokatlı. “Daha Giyi Bir Dünya” sloganıyla yola çıkan markanın, aynı hassasiyetle üretim yapan örneklerine, coronavirus sonrası değişen dünyada ne şekillerde rastlayacağız, zaman gösterecek.
Here you'll find all collections you've created before.