ThinkNeuro, Pepsi‘nin sponsor olduğu Cem Yılmaz‘ın son filmi Pek Yakında‘nın fragmanını, beyin dalgası ölçümü (EEG) ve göz takibinin birlikte kullanıldığı AdNeuro™ testine tabi tuttu.
“Dikkat” eğrisinin yükselerek başlaması fragmanın seyredileceğine işaret ediyor. Müzikle başlayan fragman izleyenlerin dikkatini çekmede başarılı oluyor. Zaten, reklamın toplam dikkat skoru da ThinkNeuro ortalamasının üzerinde yer alıyor. Aynı zamanda, 82,58’lik duygusal etki skorlarıyla yine ortalamayı bir hayli aşıyor.
Deniz Aktürk Erdem
PepsiCo İçecek Türkiye
Kıdemli Pazarlama Direktörü
Pek Yakında filmi için çok keyifli ve uyumlu bir şekilde çalışarak, film sponsorluğu kapsamında ilklerle dolu bir işbirliğine imza atıldı. Reklam filmi de bunun güzel örneklerinden biri oldu.
Hollywood film fragmanlarının bilinen sesi Kemal Ayyıldız’ın seslendirdiği reklam, iki mesajı alışılmışın dışında bir şekilde birleştiriyor. Pek Yakında filminin Ekim’de vizyona gireceğini söylerken, fragman konsepti dahilinde promosyon mesajını da veriyor. Böylelikle tüketicileri bir yandan dikkat çekici bir şekilde filme davet ederken bir yandan da filmde de yer alana markalara dair yeni bir haber sunuyor. Hem format hem de içerik olarak inovatif olan bu reklamın tüketiciler tarafından da beğenileceğini düşünüyoruz.
Reklamın akışını bölerek araya giren yazıların olduğu mavi ekranların eğrileri olumsuz yönde etkilediği söylenebilir. Örneğin, “Bir Adam” yazısı duygusal etkide düşüşü tetiklerken, “Bir Film” yazısıyla dikkatte sert bir düşüş başlıyor. Benzer şekilde, ‘Bir İçecek’ yazısı duygusal etkiyi azaltırken, ‘Bir Güzellik’ yazısı dikkatte düşüşe sebep oluyor. Reklam ölçümlerinde, reklamın akışı içerisinde araya giren yazıların, reklamın yarattığı duyguları kesintiye uğrattığı biliniyor. Benzer bir durumu, bu fragmanda da gözlemleniyor.
Beyin dalgası eğrileri incelendiğinde teklifin verildiği sahnelerin dikkat çektiği ve duygusal bağ kurduğu görülüyor. Reklamın sonundaki eğri performansı, reklam ve marka arasında kuvvetli bir bağ kurulduğunu ve reklamın tüketiciyi harekete geçirmekte başarılı olacağını ifade ediyor.
Reklamın 18’inci saniyesindeki uçan tekme sahnesiyle beraber duygusal etki hızla yükseliyor. Bu sahnenin reklamın sonlarında konumlandırılması, özellikle marka mesajının verileceği sahnelere, yüksek duygusal etkiyle girilmesini sağlayabilir.
22-27’nci saniyeler arasında Cem Yılmaz’ın çocukla gözüktüğü ya da kalabalık grup içerisinde yer aldığı sahneler dışında, her yakın plan çekimin eğrileri olumlu etkilediği dikkat çekiyor. Yani, izleyici Cem Yılmaz’ın yüzünü görmek istiyor. Ünlülerin reklamda dikkat çekmede başarılı olduğunu fakat duygusal bağ kurmada eksik kalabildiğini belirten ThinkNeuro yönetici ortağı Dr. Yener Girişken, Cem Yılmaz’ın bu kuralı bozarak, dikkati çekerken duygusal bağ kurmayı da başarabildiğini ve Pepsi ile olan işbirliğinin markaya olumlu etki etme olasılığının yüksek olduğunu belirtiyor.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.