86 ülkeden 22 bin 652 çalışmanın yarışacağı 56’ncı Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivali’ne reklam ajanslarının gönderdiği çalışmalar…
86 ülkeden 22 bin 652 çalışmanın yarışacağı 56’ncı Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivali’ne reklam ajanslarının gönderdiği çalışmalar Doğan Medya Center’da düzenlenen toplantıda değerlendirildi. Festivale Türkiye’den 253 çalışma katılacak.
Milliyet Gazetesinin Türkiyede 2002 senesinden beri temsil ettiği, 21-27 Haziranda 56ncısı gerçekleştirilecek Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivaline network ajanslarının dünya çapındaki ofislerinden yarışmak üzere gönderilen çalışmalar Doğan Medya Centerda düzenlenen bir toplantıda değerlendirildi.
Fatoş Karahasanın moderatörlüğünde gerçekleştirilen 2009 Cannes Lionsa Gitmeden Önce En İyiler temalı toplantıda network ajanslarının Türkiye ofislerinden kreatif direktörler çalışmaları çeşitli reklam ajansların yaratıcı, strateji ve müşteri ilişkileri gruplarından davetlilerle paylaştılar. Toplantıya Alice BBDOdan Ali Göral, Güzel Sanatlar Saatchi & Saatchiden Atakan Sevgi, Lowe İstanbuldan Emre Noyan, Grey İstanbuldan Engin Kafadar ve DDB&Codan Karpat Polat sunumlarıyla katkıda bulundu. Sunumlarda ajansların Güney Amerika ve Asya ofislerinden yarışmaya gönderilen çalışmaların ağırlıklı olarak beğenildiği dikkati çekti.
Cannes Lionsta 86 ülkeden 11 kategoride 22 bin 652 çalışma yarışacak. Festivale katılımın en yoğun olduğu ülkelerden ABD, Almanya, Brezilya, İngiltere ve İspanyadan gönderilen çalışma adetlerinde 2008e göre bu sene yüzde 44e varan düşüşler yaşandı.
Çalışmaların sayısı arttı
Buna karşılık, Türkiyeden gönderilen çalışmalar ise 253 adetle geçen yıla göre yüzde 11 arttı.
Basın kategorisi her yıl olduğu gibi bu sene de Türk ajanslarının en fazla rağbet ettiği kategori oldu. Bu kategoriye Türkiyeden 119 çalışma gönderilirken, açıkhava dalındaki çalışma adedi yüzde 69 artarak 44e ulaştı. Bu yıla festivalde yarışma kapsamına ilk kez alınan halkla ilişkiler kategorisine katılan toplam 431 çalışma arasında ise Türkiyeden 5 çalışma bulunuyor. Türkiye, Cannes Lionsun diğer kategorilerinden internette 24, tasarımda 1, filmde 14, medyada 23, promosyonda 5, radyoda 11 ve titanyum aslanlarında 1 çalışma ile yarışacak.
2009 Cannes Lions dijital seminerleri
22 Haziran – Twitter kurucu ortağı Biz Stone.
24 Haziran – Microsoft CEOsu Steve Balmer.
24 Haziran – R/GA CEOsu Bob Greenberg ve HP CMOsu Michael Mendenhall
25 Haziran – Obamanın Kampanya Müdürü David Plouffe ve DDB Worldwide Başkanı Bob Scarpelli.
26 Haziran – Publicis CEOsu Maurice Lévy ve Google CEOsu Eric Schmidt.
Obamanın kampanya müdürü de katılıyor
Festivalde 53 seminer arasında online ve sosyal medya oturumlarına katılacak konuşmacılar arasında ünlü isimler dikkati çekiyor.
2009 Cannes Lionsda ‘Yılın Medya Patronu Ödülü’nü alacak olan dünya yazılım devi Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer Online reklamın sunduğu beklentileri karşılama başlıklı seminerde konuşacak. Son zamanların popüler sosyal arkadaşlık sitesi Twitterin kurucularından Biz Stoneda sosyal medyanın markaların tüketici ile buluşması konusunda yarattığı değişimi gündeme getirecek.
Publicis Worldwideın Yönetim Kurulu Başkanı Maurice Lévy, Googleın CEOsu Eric Schmidt, DDB Worldwideın Başkanı Bob Scarpellinin yanı sıra Barack Obamanın başkanlık seçimi sürecinde kampanyasını yürüten isim David Plouffe de katılımcılar arasında. Plouffe, seçim kampanyası sırasında mecra seçenekleri arasında sosyal medyayı da etkin bir biçimde kullanarak Obama’nın popülaritesini artırmasıyla tanınıyor.
Cannes Lionsa delege katılımı ‘www.canneslions.com’ internet sitesi üzerinden devam ediyor.
Kaynak: www.milliyet.com.tr
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.