Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) tarafından hayata geçirilen “AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması”nda İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak 3 kategoride birinci olurken, toplamda 5 ödül aldılar.
Avrupa Birliği Genel Sekreterliği (ABGS) tarafından hayata geçirilen "AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması" İstanbul’dan 24 üniversite ve 5 meslek yüksek okulu öğrencilerinin katılımı gerçekleşti.
Avrupa ülkeleri ve Türkiye kamuoylarındaki karşılıklı önyargıları ve bilgi eksikliğini gidermek için genç iletişimcilerin yaratıcılığından faydalanmak açısından bir ilk oluşturan yarışma ile İstanbul’da binlerce iletişim öğrencisine ulaşıldı. Yarışma süresince, öğrenciler tarafından tüm kategorilerde toplam 864 eser üretildi.
İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri yarışmada büyük bir başarıya imza atarak yüzlerce eser içinde 3 kategoride birinci olmayı başardılar.
Yarışmada slogan kategorisinde birinciliği, “Bu Değişim Hepimize İYİ GELECEK” sloganıyla İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Ceren Bettemir, Başak Karaman ve Gizem Yücelen kazandı.
“TV” kategorisinde birinciliği, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Hazar Deniz Aksaylı, Hakan Güzey, Ahmet Alper Başkan ve Açelya Köse, “Hayatımız Alaturka, Standardı Avrupa" adlı eserleriyle kazandı. Farklı alanlarda AB standartlarını anlatan 3 farklı kısa filmden oluşan eser, “hayatımızın alaturka, standardımızın ise Avrupa” olduğunu eğlenceli bir kurgu ile sunuyor. Yine TV kategorisinde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Berk Nizam Emrah Papuççuoğlu, Göktuğ Sarı, Sinem Aydıner "AB Sensiz Olmaz" isimli eserleriyle üçüncülük ödülünü aldılar.
“Radyo” kategorisinde birinciliği, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Ali Kaan Kılıç, Emel Gamze Sargın, Asena Kılıç ve Beril Dedeoğlu, “Avrupa’da” adlı cıngıl çalışmalarıyla aldı. İki farklı cıngıl çalışmasından oluşan eser, AB üyeliğinin günlük hayatımıza olumlu katkılarına değiniyor.
“Basılı Materyal ve Açık Hava Reklamı” kategorisinde ise İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Ari Alp Koen, Burak Muammer Önder "Revive the European Union" adlı eserleriyle aldılar.
Projeler “AB`nin Değerleri”, “Çağdaşlaşma Projesi Olarak Türkiye`nin AB`ye Üyeliğinin Günlük Hayatımıza ve Çeşitli Sosyal Kesimlere Olumlu Etkileri”, “Türkiye`nin Üyeliğinin AB`ye Kazandıracakları”, “Türkiye-AB Mali İş Birliği Projelerinin Türkiye`ye Sağladığı Kazançlar”, “Gümrük Birliği`nin Türk Ekonomisine Olumlu Etkileri” konu başlıklarına göre hazırlandı. Yarışmanın jürisinde Nail Keçeli, Mehmet Akbay, Erol Olçak, Ali Saydam, Fatih Akol, Sevilay Yükselir, Tayfun Talipoğlu, Bülent Tanla, Zeynep Gürcanlı, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seçil Deren Van Het Hof, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Tellan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Keskin, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ragıp Taranç yer aldı.
Yarışmada birincilik ödülünü kazanan eser sahipleri, Brüksel ve AB Dönem Başkanlığını yürüten Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’yi kapsayan bir gezi ile ödüllendirilecek. İkincilik ödülünü kazananları ise Brüksel gezisi bekliyor. Üçüncülük ödülünü kazananlar eser sahipleri, öğrenim gördükleri alana uygun teknik ekipmanla ödüllendirilecek.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.