Çağın ötesinden giden tasarımcı Keiichi Matsuda’yı tanımak isteyenler buraya!
Eğer yaratıcı bir sektörde yer alıyorsanız, çağın gereği multidisipliner düzenden kaçamazsınız. Ancak disiplinler arası geçişler yaparken çağın bir adım önünden gitmeyi tercih edenler de yok değil. Tabii ki bu yılın Brand Week Istanbul konuşmacılarından Keiichi Matsuda’dan bahsediyoruz. Kendisini “tasarım danışmanı, film yapımcısı ve sanatçı” olarak adlandıran Matsuda’nın tüm bu unvanları tek bedende buluşturmuş olması ise bunun en güçlü ispatı.
Matsuda, teknoloji, medya ve mimarlığın kesiştiği noktada yer alan bir tasarım ofisinin sahibi. Kendisinin çalışmaları ise, değişen teknolojinin, insan ve çevre algısı üzerindeki etkilerine yoğunlaşıyor. Fiziksel ve sanal olanın arasındaki sınırları yok etmek kulağa ne kadar korkutucu gelse de, Matsuda bir o kadar ileri gitmekten çekinmiyor. Sanatçının bu sene görücüye çıkardığı ve 24 saatlik bir artırılmış gerçeklik deneyimini gündelik hayatın tüm dinamikleriyle entegre hale getiren Hyper-Reality çalışması size de aynı şeyi düşündürtecek.
The Rite of Spring sese duyarlı dev bir lazer enstalasyon. North Netherlands Symphony Orchestra tarafından icra edilen konserde, her bir enstrümana bağlı halde bulunan 50 lazer kullanıldı. Lazerler müzisyenlerin dokunuşlarına göre harekete geçerek salonu ışık ve sesin birleştiği dinamik bir mekâna dönüştürdü.
80’in üzerinde birbirine bağlı Windows sekiz cihaz kullanılan Soft Array, dijital deneyimin fiziksel dünyada nasıl konumlanabileceği fikrine dayanıyor. Çalışma ilk olarak SXSW 2013’te Windows Studio’da sergilenmişti.
Alphalabs tarafından Nokia İngiltere için hayata geçirilen Always-On Telephone Club projesi iletişimin gelecekteki formunu sorguluyor.
Cell, sosyal medya kullanımlarına bağlı olarak ortaya çıkan kimlik değişimlerini etkileyici bir şekilde gözler önüne seriyor. Sanal bir ayna kullanılan enstalasyonda, online profiller hareket şekillerine göre değişkenlik gösteriyor.
Augmented City 3D ve Domestic Robocop, Matsuda’nın artırılmış gerçekliği gündelik hayata temas ettirdiği ilk projelerinden.
Kullanıcı adını ya da e-posta adresini gir. Sana bir e-posta göndereceğiz. Oradaki bağlantıya tıklayarak parolanı sıfırlayabilirsin.
Here you'll find all collections you've created before.