Türkiye Pazarlama Derneği (TPD) ve Avrupa Pazarlama Konfederasyonu tarafından düzenlenen Pazarlama Mesleğinin…

Türkiye Pazarlama Derneği (TPD) ve Avrupa Pazarlama Konfederasyonu tarafından düzenlenen Pazarlama Mesleğinin Avrupadaki Rolü ve Önemi başlıklı panelde, kısa sürede hızla büyüyen Kaşmir Halı Yılın Markası seçildi.
Türkiye Pazarlama Derneği Başkanı Prof. Dr. Tunç Eremin başkanlığını yaptığı, Avrupa Pazarlama Konfederasyonu (EMC) Başkanı Carlos Oliviera, Avrupa Pazarlama Konfederasyonu (EMC) Eski Başkanı Nikos Panoussopoulos, Avrupa Pazarlama Konfederasyonu (EMC) Başkan Yardımcısı Francis Petel ve Türkiye Pazarlama Derneği (TPAD) Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Selime Sezginin katıldığı panelde Kaşmir Halının Altın Kampanyası en iyi pazarlama uygulaması seçilirken, bu çalışmasıyla Yılın Markası ilan edildi. Birincilik ödülünün Kaşmir Halıya verilmesinde, üretime geçildikten 2 yıl gibi kısa bir süre içinde marka bilinirliğinin, % 98lere ulaşmasının etkili olduğu belirtildi.
Dünya standartlarında üretim yapıyor…
Yılın Markası ödülünün de verildiği panelde konuşan Kaşmir Halı İcra Kurulu Üyesi U. Naci Topçuoğlu, 2007 yılının en iyi markası seçilmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle dedi:
Özellikle son yapılan, her 690 YTL alışveriş yapana yarım Cumhuriyet Altını promosyon kampanyamızın diğer promosyon kampanyalarından farklılaşması, pazarlama uygulaması olarak sektöre yeni bir boyut getirmesi, yılın markası seçilmemizde temel etken olmuştur. Öncelikle Kaşmir Halı, ürün kalitesi, fiyat politikası ve tasarım anlamında diğer halı firmalarından farklılaşmayı başarmıştır. Türkiye genelindeki yaygın satış ağı, ürüne ulaşmayı kolaylaştırırken, reklam kampanyaları da ürünü desteklemiştir.
Kaşmir Halının yeni projelerinden de bahseden Topçuoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
Kaşmir Halı, Türkiyenin yanı sıra Avrupada da yeni bir yapılanma içine girdi; markalaşma çalışmalarımıza hız kazandırdık. İki sene gibi kısa bir sürede Türkiyede pazarda bilinen markaların başında gelmek önemli bir başarı. En kısa zamanda yeni projelerle Kaşmir Halıyı tüketiciyle buluşturacağız. Kaşmir ailesini yeni ürünlerle genişleterek tüketicinin farklı ihtiyaçlarını karşılayabileceği konsept mağazalar oluşturmaya başlıyoruz.
Ezel Akayın çektiği Kaşmir Halı reklam filminde oynayan ünlü sanatçı Sibel Can, çekimler sırasında iddiasını ortaya koymuş ve İddia ediyorum en iyi halı reklamı bizimki demişti.
2005 yılında faaliyete geçen Kaşmir Halı, Türkiyedeki pazar liderliğini en kısa zamanda Avrupaya da taşımayı hedefliyor. 60.000 m2 alanda kurulu olan Kaşmir Halı yılda 6 milyon m2 üretim kapasitesine sahip bulunuyor. 2008-2009 yıllarında üretimini 12 milyon m2ye çıkarmayı hedefleyen Kaşmir Halı, 21 farklı kalitede üretim yapıyor. Dünya standartlarında ve üstün teknolojiyle üretim yapan Kaşmir Halı, misyonunu ise Her bütçeye ve her beğeniye yönelik olarak, geniş ebat, geniş desen ve renk çeşitleriyle üretimden satışa ve satış sonrası hizmete kadar her aşamada yüksek kalite olarak açıklıyor. Kaşmir Halı, Türkiyede 12 bölge bayii ve 1200ün üzerinde satış noktasıyla hizmet veriyor.